Naar de Malediven met een budget

Als je op google “huwelijksreis” intoets dan is de kans heel groot dat er een plaatje van de Malediven tevoorschijn komt. Dit idyllisch oord is voor veel newly weds natuurlijk the place to be. Als je een ruim budget hebt is het niet zo moeilijk naar de Malediven te gaan. Er zijn prachtige resorts waar de witte stranden en helder blauwe zee van de plaatjes daadwerkelijk tot leven komen. Voorheen was het bijna onmogelijk om op deze droom bestemming te komen met een kleiner budget, maar daar de afgelopen tijd verandering in gekomen.

img_0639__1__720

Ongeveer 7 jaar geleden heeft de overheid op de Malediven zijn regulaties veranderd waardoor er guesthouses geopend mochten worden op de lokale eilanden. Toeristen kunnen nu met eigen ogen zien hoe de Maledivianen leven. De meeste toeristen zijn hier nog niet echt goed van op de hoogte waardoor op de dag van vandaag heel veel plekken nog steeds redelijk rustig zijn. De prijzen van de de guesthouses zijn gemiddeld 80-90 dollar incl. ontbijt, wel wat anders dan een resort waar de meeste prijzen rond de 400 dollar zitten en excl. eten en drinken zijn. Om deze guesthouses te reserveren wordt booking.com nog steeds het meest gebruikt.

De Malediven bestaan uit 1190 koraaleilanden. De meeste vluchten gaan naar Male oftewel Hulhumale. Het eiland Hulhumale is niet de mooiste onder de groep dus volgens onze collega is het een goed idee om vanaf Male met de boot naar andere eilanden te gaan. Let wel op de meeste privé boten vragen heel veel per ritje, er zijn ook ferry’s. Als je een ruimer budget hebt dan is een watervliegtuig ook een optie.

img_2098_720

De populatie op de lokale eilanden van de Malediven zijn vooral moslims. Er worden dan ook vooral veel moslima regels gehanteerd. Dit houdt in dat er geen alcohol wordt verkocht en je ook naar deze regels moet kleden. Er zijn wel wat stranden die voor toeristen beschikbaar zijn waar je gewoon in bikini kan. Mocht je toch zin hebben in een glas wijn of bier dan blijken er excursies beschikbaar te zijn naar barretjes van resorts.

Op de meeste eilanden in de Malediven is het waanzinnig om te duiken. Onze collega heeft zijn pedi gehaald op Thoddoo. Het strand hier is minder groot en er zijn weinig stenen in het water. En tijdens snorkelen zie je ook grote schildpadden. Het is een supermooi eiland, rijker dan Ukulhas met goede grond waardoor je minder last hebt van de regen. Die verdwijnt sneller.

Wel goed om te weten dat de eilanden over het algemeen niet groot zijn en er dus ook niet veel eet gelegenheden zijn. Op de resorts heb je luxe restaurants, spa’s etc., maar dit moet je niet verwachten van de lokale eilanden. Je eet over het algemeen veel vis en basic en buiten de resorts is er ook geen wijn.

DCIM100GOPROGOPR1123.

De beste periode om naar de Malediven te gaan is tussen Dec-Feb. Het is er dan het warmst en droogst, de stranden groter en als de zon schijnt zijn de eilanden nog mooier en is ook er meer licht als je gaat duiken.

Leuk weetje: De overheid is momenteel ook eilanden aan het verkopen. Vanaf een prijs van 3miljoen USD kan je al je eigen “onbewoond” eiland hebben.

Veel mensen gaan met kerst op vakantie en na het horen van de verhalen van onze collega kunnen we niet wachten om richting een wit strand te gaan voor kerst.

Mocht je ook op vakantie gaan met de feestdagen en opzoek zijn naar een outfit twijfel dan niet om contact op te nemen met je personal shopper. Uiteraard hoeft dit niet alleen een zonovergoten bestemming te zijn ;).

20160808_tcr_get-a-box-bubble-white_nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s