Cloakroom X Wouter Folkers

De afgelopen Cloakroom X influencer ging het vaak over mannen, die actief zijn in het nachtleven, maar we hebben ook de wolf in kostuum gevonden, Wouter Folkers. De beste man is namelijk advocaat, doet het waanzinnig goed en heeft daarnaast ook nog een leuk sociaal leven. Wouter is al vanaf dag één klant bij the Cloakroom vandaar dat hij ook gezien wordt als de best geklede man van kantoor. Dit zegt hij overigens niet zelf, maar weten wij volgens insiders. Wouter is financieel recht advocaat, dit houdt in dat hij klanten adviseert over financiële toezichtswetgeving en financieringsdocumentatie.

Wouter zit doordeweeks strak in pak, maar heeft meer een “Laid back Scandi” look in het weekend. Dit grote contrast zorgt ervoor dat we in Wouter zijn kledingstijl “best of both worlds” terugzien. Met Mr. Th. Hiddema als zijn stijlicoon hebben we een goed gevoel, dat Wouter wellicht op zowel zakelijk als stijl vlak goed in zijn voetsporen zou kunnen treden. We zijn blij dat we een steentje mogen bijdragen aan de charmante stijl van Wouter. Mocht je interesse hebben ook een “best of both worlds” look te willen neem dan contact op met je personal shopper.

the-cloakroom-shoot-36-of-40

1. Wat doe je?

Jaren terug ben ik als advocaat begonnen bij Eversheds. Eversheds is een advocaten- en notariskantoor met vestigingen in Amsterdam en Rotterdam. Een no-nonsense kantoor met een ondernemersmentaliteit en dat ligt me wel. Wij houden ons verre van niet ter zake doende opsmuk. Alle energie gaat in ons werk zitten, in onze klanten. En wat dat betreft ligt de lat heel hoog. Alleen juridische adviezen geven aan een cliënt is in onze ogen niet genoeg. Door de ondernemersmentaliteit die bij ons heerst, streven wij er altijd naar een stap verder te gaan.

2. Zijn er veel mannen bij jullie op kantoor die er in het weekend heel ander bijlopen dan doordeweeks?

De meeste mannen bij ons kantoor dragen naar mijn weten ’s avonds en in het weekend zelden een pak. Andersom is het wel steeds meer geaccepteerd om casual naar kantoor te komen.

3. Omschrijf je stijl?

Mijn stijl laat zich moeilijk omschrijven. Op kantoor ga ik voor de klassieker: donkergrijs pak, zwarte schoenen, keurig gesteven krakend wit shirt en een niet (al) te opvallende das. It’s all about blending in. Zodra ik een voet over drempel zet in mijn eigen huis, verruil ik het pak voor een huispak. Verder houd ik vooral van op de surf of skate wereld geïnspireerde high end fashion, gecombineerd met eenvoudige klassiekers die alles behalve trendgevoelig zijn.

4. Denk je dat je je beroep ook goed zou kunnen uitvoeren als je niet een pak zou dragen? Of dit een verschil zou maken voor de klanten?

Wanneer je een pak draagt, merk je dat mensen in het algemeen anders op je reageren. In positieve zin that is: het pak kan deuren openen voor je. Het zou eigenlijk geen verschil moeten maken, maar het is nou eenmaal zo. De meeste klanten hechten waarde aan het dragen van een pak, maar er zijn ook genoeg bedrijven waar het dragen van een pak absoluut taboe is. De advocaat verschijnt echter altijd keurig in pak!

5. Wat is er belangrijk als je een pak draagt?

Dat is simpel: het moet goed zitten, laten zien dat je er enige aandacht aan hebt besteed en het moet laten zien dat je de regels kent. Je wilt natuurlijk vooral laten zien dat je een professional bent en oog voor detail hebt. Een slechte pasvorm, ongeïnteresseerd gestrikte das, ernstig gekreukt overhemd of versleten schoenen, kunnen dan natuurlijk niet.

6. Wat moet je absoluut niet doen als je een pak draagt?

Ik vind overhemden in pastelkleuren (vermijd vooral roze at all cost) bij je pak niet zo mooi. Schoenen in een andere kleur dan zwart, vind ik ook niet zo goed kunnen. Veel te strakke of te korte broeken, zijn niet alleen oncomfortabel maar ook gênant. Ik kan me nog goed herinneren dat ik op een brakke zaterdag bij een zeer bekende pakken keten in een veel te strak pak ben genaaid, want dat hoorde zo volgens de verkoper die zijn allereerste baardhaar nog niet had gekregen. Resultaat: een soort man legging, maar dan zonder stretch. Pak kon meteen door naar de kringloop..

7. In welk opzicht heeft The Cloakroom jou geholpen met je garderobe?

The Cloakroom is een schitterend concept. Je kan op je gemak thuis van alles passen en uitproberen zonder opdringerige verkopers. De personal shoppers hebben veel kennis in huis, verdiepen zich echt in je en zorgen ervoor dat je ook een wat anders probeert. Ik kan niet anders zeggen dan dat zo’n box thuis krijgen een klein feestje is.

8. Welke zakenman ziet er volgens jou altijd tip top uit?

De dandy stijlkoning Mr. Th. Hiddema ziet er altijd scherp uit.

9. Wil je er zelf ook zo bijlopen?

Het lijkt me heel mooi om er zo bij te lopen, maar ik wacht daar nog even mee.

Een van onze personal shoppers heeft een outfit samengesteld aan de hand van Wouters zijn smaak.

The Cloakroom Shoot (32 of 40).jpg

Mocht je er ook zo sharp uit willen zien als Wouter neem dan contact op met je personal shopper  en bestel een box.

20160808_tcr_get-a-box-bubble-white_nl

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s