Cloakroom X Maarten Graven

Op het kantoor van The Cloakroom werken redelijk wat mensen die overal vandaan komen en graag reizen. Zo doende worden er continue tips met elkaar gedeeld in uitgebreide google docs. Totdat één van de collega’s een fantastische app liet zien: Flamyngo. Weg met de lange google docs en tips die neergekrabbeld zijn op oude (snoep)papiertjes! Wat een genot om op een platform alle insider tips bij elkaar te verzamelen. Wij gaan in elk geval nooit meer onvoorbereid een weekje Parijs, Antwerpen of Londen aandoen. Wel nu, welk mastermind zit er achter deze geniale app? Maarten Graven.

Naast het feit, dat we hem dankbaar zijn voor Flamyngo, zijn we hem ook zeer dankbaar dat hij een te gekke stijl heeft! Maarten houdt zelf van Scandinavische merken, die tegelijk ook centraal staan bij The Cloakroom. We zijn zeer positief over zijn app en dus ook te spreken over zijn persoonlijke stijl. Hierom wilden wij hem wat vragen stellen om onze klanten op meerdere vlakken te inspireren. Natuurlijk hebben we ook een personal shopper gevraagd om een mooi setje samen te stellen op basis van zijn stijl. Mocht je deze look nou helemaal te gek vinden, neem dan snel contact op met je personal shopper!

The Cloakroom Shoot (33 of 40).jpg

1. Wat vind je het leukst aan het hebben van een startup?

De uitdaging om ‘from scratch’ iets te creëren dat veel mensen waardevol vinden.

2. Hoe ben je op het idee gekomen?

Mijn vader vierde zijn verjaardag in Berlijn, ik wilde hem verrassen met een etentje in een leuk restaurant maar was er zelf nog nooit geweest. Het duurde even voordat ik goede tips van vrienden ontving. Op mijn vraag of iemand tips had stroomden eerst de grappen binnen, zoals “neem je paspoort mee” of “ga naar Das McDonalds”. Vervolgens moest ik in Berlijn op Facebook en in mijn mailbox terugzoeken naar de tips. Ik dacht “Dat kan makkelijker en leuker!”.

3. Waarom moeten mensen juist van jouw app gebruik maken?

Flamyngo is de makkelijkste reis app om city guides te creëren, met hulp van je vrienden. Zij hoeven geen Flamyngo gebruiker te zijn om jou suggesties toe te sturen. Bij alle tips – restaurants, cafés, musea etc – heb je vervolgens openingstijden, contactgegevens en route beschikbaar. Ik hoor ook van mensen, dat ze vinden, dat het een super mooie app is qua vormgeving, have a look 😉

4. Omschrijf je kleding stijl?

Scandinavische merken vind ik mooi, over het algemeen kleed ik mij casual.

5. Ben je je anders gaan kleden nu je een eigen bedrijf hebt?

Nee, dat is niet nodig. Ik hoef niet in pak of iets, zou wel mooi zijn: gewoon een keer in pak naar kantoor komen tussen alle startups!

6. Denk je dat je meer serieus genomen wordt door investeerders als je er netjes uit ziet?

Ik denk niet zo zeer netjes, maar wel als je er altijd verzorgd uitziet. Als je altijd aan komt zetten met vieze schoenen of een gekreukt overhemd dan zou dat ook op mij geen goede indruk maken. Daar let ik dus zelf ook op, maar ik doe geen jasje aan om een nette indruk achter te laten.

the-cloakroom-shoot-35-of-40

7. Welke zakenman ziet er volgens jou altijd tip top uit?

Johannes Huebl. Zowel zijn pakken als casual kleren zien er cool uit. De mooie kleuren en combinaties doen vermoeden dat hij ook een personal shopper heeft, dat zal vast zijn vrouw Olivia Palermo zijn.

8. Wat is een item die mannen echt niet meer kunnen dragen?

3/4 broeken. Kom op, dat heeft er toch al nooit uitgezien maar kan echt niet haha. Je ziet het ook niet regelmatig en ik denk niet dat het ooit nog terugkomt als item dat weer gedragen wordt.

9. Waarom moeten mannen volgens jou gebruik maken van the cloakroom?

Het is gewoon niet de favoriete bezigheid van mannen, winkelen. OK, als je een leuk item vindt dan ben je er heel blij mee maar die zoektocht wil je overslaan. Daarom is het zo chill dat jullie personal shoppers dat allemaal uit handen nemen en ik heb bijna nooit dat ik die box open en iets ontdek wat ik niet aantrek. Het gemak van deze service telt voor mij daarom wel en ook de kleren die ik ontvang ben ik blij mee. Mannen die dit nog nooit geprobeerd hebben: denk eens aan die box als je volgende keer weer door een winkel aan het slenteren bent en niet meteen iets kunt vinden.

Een van onze stylistes heeft een outfit gecreëerd op basis van Maarten zijn look en voorkeuren.

the-cloakroom-shoot-29-of-40

Wil jij ook zo een sophisticated look zoals Maarten. Wacht dan niet om contact op te nemen met je personal shopper.

20160808_tcr_get-a-box-bubble-white_nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s