The Cloakroom X Tom Caron

Wie een trouwe festivalganger is, kent hoogstwaarschijnlijk Girls Love DJ’s wel. En wie GLDJ’s kent, is zeker ook één van de gezichten hiervan opgevallen, Tom Caron. Dit flamboyante multitalent is onder andere oprichter van festivals zoals Open Air, TikTak, Valhalla en Kingsday.
Naast een passie voor muziek en ondernemen heeft Tom ook een grote passie voor lekker eten. Niet heel gek want zijn vader is gerenommeerd chef Alain Caron (Masterchef), dus je kunt wel stellen dat koken er met de paplepel is ingegoten. Dit resulteert natuurlijk al snel in een nieuwe onderneming, namelijk het openen van een eigen restaurant. Cafe Caron gaat dit pareltje heten en opent in november zijn deuren in de Amsterdamse Pijp. Wij kunnen niet wachten!
Naast het feit dat Tom een erg druk bezet mannetje is, staat hij ook bekend om zijn eclectische en uitgesproken kledingstijl. Soms staat hij op een festival met een verentooi en soms neemt hij less is more vrij letterlijk en kun je hem herkennen aan zijn fijne ontblote borstkas. Genoeg redenen om deze man het hemd, zonder de rest, van het lijf te vragen. Wij zijn erg fan van onze trouwe flamboyante klant Tom en natuurlijk zijn stijl. Om zijn stijl te complimenteren heeft een van onze personal shoppers een outfit gekozen, die matched met die van Tom. Mocht je ook zo een look willen, twijfel dan niet om contact op te nemen met je personal shopper.

the-cloakroom-shoot-17-of-40

1. Wat vind je het leukst aan het feit, dat je een restaurant gaat openen?

Ik heb altijd al de droom gehad een restaurant te beginnen samen met mijn Franse vader, Alain Caron. Ik wilde vroeger altijd een restaurant waar jongeren en ouderen makkelijk naast elkaar konden zitten waarbij er niet vreemd op werd gekeken als er een getatoeëerde kerel met baseball cap naast een oma ging zitten. Nu is dat heel normaal, maar 15 jaar geleden was koken op hoog niveau en het dineren in nette gelegenheden niet voor iedereen. Het leukste van een eigen zaak is dat we zelf de sfeer kunnen bepalen en een avond zelf kunnen aansturen. Ik kom zelf uit het nachtleven en het organiseren van feesten en een waanzinnige service aanbieden in een restaurant is in de basis eigenlijk hetzelfde. Het is de bedoeling, dat je mensen meeneemt op een tocht. Daarnaast is de eettafel of bar één van de weinige plekken waar men nog echt met elkaar praat dus je brengt mensen dichter bij elkaar. Het leuke is dat ik het allemaal samen met David Caron, mijn broertje en paps langs de zijlijn ga doen.

2. Hoe komt het dat je jezelf met zoveel verschillende dingen bezig houdt?

Mijn probleem is dat ik heel veel verschillende dingen leuk vind. Het lijkt soms gemakkelijker om één ding heel leuk te vinden en daar helemaal voor te gaan, maar uiteindelijk wil ik het liefst 10 verschillende dingen tegelijk doen. Waarom? Geen idee, vaak loopt het gewoon zo dat een vriend een leuk idee heeft en drie weken later doen we het. Ik hou wel van aanpakken en denk dat er daardoor ook verschillende projecten worden opgezet. Het nachtleven en de horeca zijn natuurlijk best met elkaar verbonden dus vandaar dat de projecten vaak zich binnen dat gebied begeven.

3. Wat wordt de stijl van Cafe Caron?

De bedoeling en het idee van Café Caron is dat het een laagdrempelig café/restaurant wordt met eten op hoog niveau. Met hoog niveau bedoel ik vooral op de hoge kwaliteit van de producten en natuurlijk de bereiding ervan. Je zal bij ons niet snel een bordje met allerlei crèmepjes en torentjes krijgen, eerder een boers bord met een prachtig stukje vlees. De gerechten en de wijnen moeten betaalbaar zijn zodat je lekker uit kan pakken en het wel betaalbaar kan houden. Ik noem het zelf eetcafé 2.0.

Betreft de inrichting? Die doe ik samen met James van der Velden van Bricks Studio. Er komt een lange bar waaraan je hapjes kan bestellen met een lange stamtafel voor de grote open keuken. In de serre staan de rest van de tafels, ronde, vierkante, langwerpige, allemaal zonder linnen met simpele Hollandse café stoeltjes. Het oude glas en lood zit er ook nog in daardoor wordt het echt een combinatie van oud en nieuw, Hollands en Frans. Zelf hou ik van spontane acties en heb ik niet altijd zin om te reserveren dus we proberen altijd ruimte te houden voor inloop.

the-cloakroom-shoot-19-of-40

4. Beschrijf je kleding stijl.

Eclectisch want kan er elke dag anders uit zijn en ben ook gek op verkleden, maar over het algemeen casual street (bestaat die term al)?

5. In welke stijl gaat jullie bediening rondlopen?

Simpel en gewoontjes; Jeans, wit t-shirt of iets met streepjes. Zolang het maar niet te overdreven is.

6. Wie vind jij er altijd fantastisch uitzien?

Pharrell Williams, Andre 3000 en Johnny Depp. Ze hebben allemaal verschillende stijlen maar altijd on point.

7. Welk item droeg je vroeger vaak en zou je nu nooit meer dragen?

Een hele wijde Carhartt broek tijdens mijn skater tijd.

8. In welk opzicht heeft the cloakroom jou geholpen?

Ik ben over het algemeen niet zo’n shopper. Ik weet wel heel duidelijk wat ik wel en niet mooi vind maar ben gewoon soms te lui op er op af te gaan. Het is best lekker als er af en toe zo’n cadeau doos op je stoep staat.

9. Vanaf wanneer moet iedereen naar Cafe Caron komen en waarom?

We hopen vanaf midden november open te gaan. En waarom? Omdat het helemaal top gaat worden.

We zijn dol op Tom zijn eclectische stijl daarom heeft een van onze personal shoppers een outfit samengesteld op basis van Tom zijn favorieten.

the-cloakroom-shoot-30-of-40

Mocht je ook interesse hebben in een set geïnspireerd op Tom zijn stijl bestel dan nu een box

20160808_tcr_get-a-box-bubble-white_nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s