Cloakroom X Steven Vermaas

Lang geleden opende Dansen bij Jansen haar deuren in de Handboogstraat te Amsterdam. Voor velen jaren was dit dans etablissement een begrip, vooral onder studenten. In December 2013 nam een groepje ambitieuze horeca ondernemers, met als operationeel gezicht Steven Vermaas, de zaak over en hernoemde het naar Disco Dolly. Na het daverend succes van Disco Dolly komen de mannen met een nieuwe club in de voormalige Studio 80 op Rembrandtplein: Claire. De ongedwongen, niet pretentieuze sfeer is inmiddels handelsmerk geworden en dit merk je wederom in Claire. Zeker dat dit ook een factor is in het succes van de horeca groep, die in verschillende samenstellingen inmiddels 10 horecazaken hebben in Amsterdam.

De nieuwste editie Claire is niet de zoveelste club in het Amsterdamse nachtleven. Hier wordt een verschil gemaakt door absolute kwaliteit neer te zetten door middel van de meest waanzinnige DJ’s. Het is de samenstelling van decor en muziek wat Claire een uniek karakter geeft. Claire opent haar deuren tijdens ADE (Amsterdam Dance Event) en we kunnen niet wachten! Steven heeft ons gecharmeerd met zijn creativiteit en wij zijn benieuwd of dit ook doorslaat in zijn kledingstijl. Vandaar dat we dit multi talent wat vragen hebben gesteld. Ook heeft een van onze personal shoppers een outfit samengesteld aan de hand van zijn levensstijl en smaak. Mocht jij ook gecharmeerd zijn van deze look, laat dat snel weten aan jouw personal shopper via je persoonlijke pagina!

The Cloakroom Shoot (25 of 40).jpg

1. Heb je altijd al een club willen openen?

Ik ben als kleine snotaap begonnen bij de Republiek in Bloemendaal aan zee en bij club NL in Amsterdam waarna ik al snel bij Jimmy Woo terecht kwam. Ik ben altijd erg onder de indruk geweest van het nachtleven en de daarbij horende gastvrijheid. Na jaren ervaring opgedaan te hebben en de hogere hotelschool in Amsterdam te hebben afgerond was het voor mij wel duidelijk dat dit de sector was waarin ik terecht zou komen. Eigen restaurants en barretjes uitbaten leek mij fantastisch. Een club als Dolly en Claire het ultieme.

2. Hoe komt het dat jullie zo een leuke en trouwe achterban hebben?

Ik denk dat men proeft hoeveel plezier wij hebben in wat wij doen. Elke dag is voor ons een feest. Het is heel cliché maar wij genieten onwijs van ons werk. Eigenlijk zijn we heel egoïstisch terwijl we in de gastvrijheid industrie zitten. Wij doen alles vanuit onze eigen visie, als wij iets tofs vinden dan voeren we het uit. Dat betekent overigens niet dat we lak hebben aan wat andere ervan vinden, het tegenovergestelde zelfs, maar we moeten wel zelfs iets heel leuk vinden willen we het uitvoeren. Anders voelt het ook nep.
Ik denk dat onze prijs-kwaliteit ratio mensen ook erg aanspreekt. Wij zijn erg voorzichtig met geld vragen voor onze service/producten. De gast moet ten allen tijden waar voor haar geld krijgen. Ik heb bijvoorbeeld veel liever dat iemand 10 bier drinkt op een avond en dat ik daar een euro aan verdien dan dat iemand 2 bier drinkt en ik daar 1,20 aan verdien.

Een ander belangrijk punt is dat wijzelf, de eigenaren, op de vloer staan. Hierdoor is de passie die in de service ligt het hoogst. Als er iets smerig gedaan moet worden dan gaan we zelf voorop, als er feest gevierd moet worden overigens ook. Dit proeft de gast maar ons personeel nog meer waardoor deze nog gemotiveerder is om te zorgen dat we een goede avond hebben en dat proeft de gast sowieso.

3. Omschrijf je stijl?

Dat vind ik moeilijk te zeggen eigenlijk. Ik moet me er vooral lekker in voelen, dat is het allerbelangrijkst. Waar ik vroeger graag in Ajax shirtje rond liep met een gekke Cool Cat trui, kan ik nu die fouten niet meer maken aangezien mijn kleding kast bij elkaar is gesorteerd door mijn styliste. Dat wilt niet zeggen dat ik geen flater meer kan maken. Ik wil nog wel eens knal blauwe Dolly sokken aan hebben op een net wat te strakke broek met weer vloekende schoenen. Maar misschien is dat wel mijn style; net niet.

4. Wat wordt de stijl van Claire?

De style van Claire zal heel verassend worden. Waar de meeste clubs tegenwoordig de trend hebben puur te focussen op de muziek en eigenlijk alles wat daarvan afleidend is weg te nemen, willen wij juist al het andere belangrijker maken en het daardoor een toevoeging laten worden op hetgeen wat de avond maakt. Claire zal niet enkel een plek worden waar gedanst en gedronken wordt. Het moet een plek zijn waar interactie en entertainment een van de steunpilaren is. De DJs en de muziek blijven de kern maar de mensen die komen zijn uiteindelijk natuurlijk veel belangrijker voor de sfeer binnen je club. Als de gasten het super naar hun zin hebben dan ontstaat er een energie die niet te sturen is door aankleding of muziek. Als eigenaar heb je daar op het moment dat het ontstaan, of niet ontstaat, nauwelijks invloed meer op. Het enige wat je daaraan bij kan dragen is zorgen dat alle facetten die dat mogelijk maken aanwezig zijn. We hebben het beste geluid systeem, beste luchtbehandeling en natuurlijk het leukste personeel om de gast zo goed mogelijk thuis te laten voelen. De remmen kunnen los. De remmen gaan los!!!

5. Wat is momenteel een trend, die je veel ziet onder de mannen in het uitgaansleven?

Knappe broekjes met scheuren op de knieën, haar in een knotje, zij/heup tasjes en al dat soort rare capriolen. Vintage is ook zo een trend waar mijn broek van af zakt.

6. Heb je met behulp van The Cloakroom items gevonden die je anders niet had uitgezocht?

Jazeker. Het mooie van de Cloakroom is dat je spullen rustig thuis aan kan trekken die je anders nooit uit een rek zou kiezen. Ik heb veel items nu in mijn kledingkast hangen die ik nooit zelf uit zou kiezen omdat ik die te hip of iets zou vinden maar toen ik het eenmaal aanhad erg lekker vond zitten.

Voor meer informatie over deze fantastische nieuwe club:

Een van onze personal shoppers heeft een outfit samengesteld, die is geïnspireerd op Steven zijn stijl:

the-cloakroom-shoot-31-of-40

Wil jij ook zo een waanzinnige outfit bestel dan hier een box:

20160808_tcr_get-a-box-bubble-white_nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s