Cloakroom reis tips: Praag

pic-3

Praag of hoe ze het zelf noemen Praha is natuurlijk de hoofdstad van Tsjechië. Naar onze mening is Praag de perfecte stad voor een weekendje weg. Vanwege een niet al te groot centrum is de stad namelijk heel goed lopend te ontdekken.

Een van onze collega’s was niet zo lang geleden in deze stad en heeft een lijst voor jullie samengesteld met alle leuke plekken om te bezoeken en natuurlijk te eten.

1. Cafe Savoy

Ondanks het feit, dat deze plek toch wel veel toeristen aantrekt is hij zeker de moeite waard. Cafe Savoy hun plafond is dan ook adembenemend en stamt terug uit 1893 dus je kan je voorstellen dat deze plek historie ademt. Persoonlijk raden we aan om er te ontbijten. Ze zijn redelijk gul met de porties dus na een goed ontbijt ben je helemaal klaar om de gehele dag de toerist uit te hangen.

2. Dox (Centre of Contemporary art)

Natuurlijk heb je de Charles brug, Kasteel en het oude stads plein maar Dox is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Als we onze collega moeten geloven was ze zeer onder de indruk van hun exhibitie. Volgens the Phaidon Atlas of 21st Century World Architecture (het is een hele mond vol) behoort dit gebouw tot een van de 1000 beste architectonisch projecten van de laatste 10 jaar. Dus mis hem niet.

pic-5

3. Cafe Cafe

Deze plek is fantastisch voor de lunch. Het decor is cool en het zit om de hoek van de stadsplein dus een perfecte lokatie for een pit-stop terwijl je de toerist aan het uithangen bent. Naast het feit, dat het decor en lokatie top zijn is hun menu ook heerlijk en ook nog eens heel goedkoop, net zoals heel Praag over het algemeen is. Dus nog een reden om naar Praag te gaan.

4. Zdenek’s Oyesterbar

Waar we net zeiden, dat Praag zo goedkoop is hebben we het toch voor elkaar gekregen om een niet zo goedkope plek te vinden. Hun prijzen waren vergelijkbaar met die van een wat duurder Nederlands restaurant, maar we kunnen niet anders zeggen dan dat het eten heerlijk was. Maar goed het is prima om een beetje een premium te betalen voor oesters en een goed glas wijn. Ze serveren waanzinnige visplateau’s en dit is wel echt een parel voor een romantische getaway. Het restaurant zit om de hoek van het oude plein en is omgeven door allemaal leuke barretjes dus geen probleem als je na het eten nog even wilt dansen.

Natuurlijk is je city trip niet compleet zonder goede look. Als je op het punt bent een city trip te boeken of eigenlijk alle uitjes vergeet dan niet je personal shopper te contacteren voor een nieuwe outfit. Zo zorg je ervoor dat je helemaal stijlvol voor de dag komt.

20160808_TCR_get-a-box-bubble-blue_NL

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s