Stap over naar Converse

Ontdek de sportschoen waar je beter niet in kan gaan sporten.

Het begon allemaal in 1900 met een schoenmaker en een iconische basketballer. Samen wisten zij een hele generatie te overtuigen dat Converse de enige echte basketbalschoen was.

Maar het initiële sportkarakter van de schoen bleef niet plakken. Misschien doordat je de schoen steeds meer buiten het sportveld voorbij zag komen, maar waarschijnlijk gewoon omdat het eenmaal niet de beste sportschoen was.

Er is natuurlijk een reden waarom een hele generatie sporters ‘platvoet’ genoemd werden.

Converse, en in het bijzonder het specifieke model dat vernoemd werd naar de basketbalspeler Chuck Taylor, stond voor zoveel meer dan alleen een schoen, het merk werd verbonden aan een levensstijl.

De schoen was voor elk moment en elke dag. Langzaam werd Converse een volledige beweging, een kledingstijl, een levensstijl. James Dean was al fan back in the day en vandaag de dag is het praktisch de meest geliefde schoen op aarde.

 
Heb jij een paar chucks nodig?

box_NL
 

Het merk domineert de schoenenmarkt al meer dan 50 jaar. Er zijn zelfs studies die zeggen dat 60% van de Amerikanen tenminste een paar Converse in hun leven bezitten.

Het merk is natuurlijk niet een van de grootste zonder enige reden. Sinds de lancering van de gekleurde chucks, ruim 40 jaar na de lancering van het originele model, zie je tegenwoordig ook steeds meer special editions gemaakt in samenwerking met grote namen.

Onder andere The Ramones, Pink Floyd, Sailor Jerry, AC/DC, Dr. Seuss, Metallica, The Clash, Ozzy Osbourne, The Grateful Dead, Jimi Hendrix, Green Day, Black Sabbath en Super Mario.

Converse is van iedereen en wordt dan ook gedragen door iedereen, van funky muzikanten, skaters, tot de gewone man, maar ook door de familie Obama.

En maak je geen zorgen, tegenwoordig wordt Converse niet meer geassocieerd met een ‘platvoet’. De schoen heeft in de afgelopen jaren een flinke make over gehad door gebruik te maken van de nieuwste stoffen en demping technologieën om de sneaker comfortabeler te maken.

Converse 20

Ben jij ervan overtuigd dat Converse het tofste schoenen merk allertijden is? Laat het jouw personal shopper weten en dan heb jij een paar converse in je volgende box.

Bestel_NL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s