Half Rock ‘n’ Roll, half Scandi-cool; ontdek Tiger of Sweden

Tiger of Sweden is waarschijnlijk een van de beste ambassadeurs van de typische Scandinavische stijl. Het merk het een combineert de perfecte mix van minimalistische looks met een scherpe, eigentijdse en sterke snit.

Version 6

Naast hun sterke esthetische ontwerpen, legt Tiger of Sweden de nadruk op kwaliteit.

Het begon allemaal in 1903 met kwaliteitspakken, met net wat ander business model dan andere bedrijven.

In plaats van dat ze klanten naar hun toe lieten komen, gingen zij naar de klant toe. Hun populariteit groeide snel, in het bijzonder de vraag naar een specifiek pak, het Tiger pak. Dit pak vormde het begin van Tiger of Sweden zoals we hun vandaag de dag kennen.

Tiger 4.jpg

 


Tiger of Sweden in jouw garderobe? Bestel jouw Cloakroom Box hier.


Aan het begin van de jaren 90 was de markt voor pakken gehalveerd en was het moment aangebroken voor Tiger of Sweden om een andere richting in te slaan. Een nieuw tijdperk ging van start, met een duidelijke focus op een combinatie van ‘ready to wear street wear’ en hun iconische pakken. Hun idee? Haal de pakken uit het kantoorleven en laat ze zien in het dagelijkse straatbeeld.

Dit betekende dat hun pakken meer casual en draagbaar moesten worden, zonder stropdas maar te combineren met spijkerbroek.

Tiger of Sweden - Spring/Summer 2016

De populariteit van de nieuwe strakkere groeide op hoge snelheid in de rock scene en werd gedragen door zowel artiesten als media persoonlijkheden. Dit alles maakte hun het hipste merk in Zweden in de jaren 90.

Deze ontwikkeling heeft het merk gevormd tot de Tiger of Sweden die we vandaag de dag kennen. Een Tiger of Sweden pak is jong, tof en zo comfortabel dat je hem niet meer uit wil trekken.

Tiger 6

Vandaag de dag is Tiger of Sweden al te koop op 3 continenten en groeien ze nog steeds verder door hun collecties casual en draagbaar te houden met hun sterke scandi-cool, Rock ‘n’ Roll vibe als hart van het merk.

Wil jij ook items van Tiger of Sweden terugvinden in jouw box, laat het jouw personal shopper weten via je online profiel.

Copy of _DSC0646.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s