Efficiënt je koffer inpakken

Het vakantie seizoen is weer begonnen, naast een heerlijk vooruitzicht betekent dat ook dat de tijd van je koffer inpakken weer is aangebroken. En laten we eerlijk zijn, de meeste van ons stellen dit taakje vaak toch uit tot het allerlaatste moment.

Velen van ons ervaren dit als een tijdrovende en geestdodende taak, maar eigenlijk hoeft dat helemaal niet. Door het slim aan te pakken ben je niet alleen zo klaar, maar ga je ook nog eens goed voorbereid op reis.

Indien jij nog geen professioneel pakker bent, helpen wij je natuurlijk graag met wat do’s en don’ts voor het inpakken van je koffer.

pack1

Allereerst, kies je shirts gebaseerd op hun materiaal. Niks is irritanter dan een mooi shirt inpakken en het weer gekreukeld uit te pakken op de plaats van bestemming.

Two-ply katoen, wol, polyester en kasjmier zijn goede materialen voor op reis. Linnen kan ook maar kreukelt snel, wat dan weer niet per se verkeerd hoeft te zijn. Een wat gekreukeld linnen shirt kan ook juist een zomerse strandlook creëren.

Pack 2.jpg

Ga jij naar een koudere bestemming? Kies dan voor laagjes in plaats van een hele dikke winterjas. Pak voor die vakantie gewoon wat lekkere T-shirts, truien en vesten in.

Dit geldt eigenlijk ook voor de vakanties op warmere locaties. Laat je niet misleiden door alle zonovergoten strand foto’s. ’s Avonds is het vaak kouder en dan baal je gegarandeerd dat je niet die warme trui hebt meegenomen.

Pack 3.jpg

Op een zonnige vakantie is het vaak wel leuk om een lichte of gekleurde broek te dragen. De regel is dan ook, hoe heter, hoe feller de kleur. Maar als jij van plan bent de bossen in te gaan, kies dan toch maar voor een wat donkerder model.


Vakantiekriebels? Bestel een Cloakroom Box en laat ons je tas inpakken.


Chinos zijn zowel stijlvol als handig voor een frissere avond. Daarnaast wegen ze ook nog eens heel weinig. Draag je chinos met een licht overhemd, natuurlijk gemaakt van een kreukelvrij materiaal, en toffe zomerse schoenen. Een comfortabele en stijlvolle vakantie outfit in een handomdraai.

Je kan een simpele vakantie outfit ook net wat toffer maken met simpele accessoires. Een pochet, stropdas of een mooie leren tas maken je zomerse outfit wat chiquer. Maar met een mooie koptelefoon voor wat stilte om je heen, een hoed die je beschermt tegen de zon, of een horloge, sla je meteen twee vliegen in een klap. Deze items zijn niet alleen praktisch, ze maken je outfit ook net wat persoonlijker.

Er zijn natuurlijk ook altijd een paar belangrijke ‘laat ze lekker thuis’ items. Bijvoorbeeld sieraden met emotionele waarde of een dikke bos sleutels, die niet alleen onhandig maar ook onnodige stress veroorzakers.

Reisboekjes kunnen handig zijn, maar eigenlijk kan je tegenwoordig ook alles wel online vinden. Als er dan toch iets heel belangrijks vermeld staat, schrijf het dan op in plaats van de hele vakantie met dat zware boek rond te lopen.

En last but not least, wees niet te gespannen met inpakken. Je hoeft niet voorbereid te zijn op elk scenario of elke temperatuur.

Als jij wordt uitgenodigd voor een feestje op de Playboy mansion en je spijt hebt dat je je niet die mooie rode fluwelen badjas in je koffer hebt gestopt, leent Hugh je uit medelijden misschien wel een uit.


 

Zoek jij nog een toffe zomerse trui of misschien een goede chino, laat het ons weten via je online profiel en dan zorgen wij dat jij met je volgende box vakantie klaar bent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s