Hoe kom je toch af van die rode wijn vlekken

We hebben allemaal weleens van die losgeslagen nachten gehad op een werk gerelateerd feestje, vrijgezellenfeest, of misschien gewoon een normale donderdagavond, toen je nog tegen jezelf zei ‘vanavond drink ik maar 1 biertje’.

Je weet wel, van die nachten waarna je de volgende ochtend wakker wordt met een bonkend hoofd, een geurend naar alcohol en je kleren bedekt met vlekken waarvan je niet eens weet waar ze vandaan komen.

1.jpg

Nadat je net die avond je favoriete overhemd aan hebt gehad, word je waarschijnlijk niet blij van zulke blijvende party herinneringen.

En aangezien we aankomende vrijdag een leuk verjaardagsfeestje voor onszelf hebben georganiseerd, leek het ons geen slecht idee om onszelf wat voorbereiden op mogelijk ongewenste verassingen de volgende ochtend.

2.jpg

Natuurlijk zijn er een hele hoop methodes voor alle verschillende soorten vlekken.

3.jpg

Omdat er zoveel verschillende soorten vlekken, materialen en vlek verwijder methodes zijn, richten wij ons op die onoverkoombare en waarschijnlijk meest voor de hand liggende gevreesde vlek, de rode wijn vlek.

4.jpg

Wanneer je te maken hebt met een verse rode wijn vlek, dep dan eerst keukenpapier of een droge doek op de vlek om zo zoveel mogelijk vocht te absorberen.

Een belangrijke kanttekening voor elk type vlek, nooit wrijven, altijd deppen. Door te wrijven, wrijf je de vlek er juist in. In plaats daarvan, dep dep dep.

5.jpg

Voor de volgende stappen heb je verschillende opties en zal jouw keuze waarschijnlijk afhangen van wat jij op dat moment in huis hebt.

6.png

Water wordt genoemd als een van de beste vlek verwijderaars. In het geval dat je witte wijn of een fles spa rood op het moment suprême net iets dichterbij hebt liggen, werkt dat ook zeker prima.

Dep de vlek vervolgens van buiten naar binnen, hiermee zorg je ervoor dat de vlek zich niet verder verspreidt.

Na het deppen, wrijf je vloeibaar wasmiddel op de vlek en laat je de wasmachine vervolgens de rest doen.

7.jpg

Een andere optie is om een pan of kom onder het shirt te plaatsen, met de vlek in het midden. Gebruik een elastiekje om ervoor te zorgen dat het shirt zich niet verplaatst.

Strooi zout over de vlek en laat dit zo’n 5 minuten intrekken. Hoe sneller je dit doet hoe beter natuurlijk.

8.jpg

Na het intrekken van het zout, giet je kokend water over de vlek van een hoogte van ongeveer 20 cm. Dit creëert genoeg kracht om de vlek eruit de spoelen. Wel belangrijk om te onthouden, deze methode werkt alleen op dikke en stevige stoffen, zoals linnen en katoen.

9.jpg

Daarna laat je de wasmachine het laatste beetje vlek wegspoelen. Gebruik hiervoor de heetste stand. Vermijd de droger tot je zeker weet dat de vlek volledig is verdwenen, anders zorgt de hitte voor een blijvende rode markering op je favoriete shirt.

En voilà, je shirt ziet er weer uit als nieuw.

Mike.jpg

Als deze tips toch net iets te laat komen voor jouw favoriete overhemd, laat het jouw personal shopper weten via je online profiel. Dan zorgt zij ervoor dat in jouw volgende box een sprankelend wit shirt zit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s