Jeans voor het leven

De meeste mensen hebben wel een favoriet paar jeans. Een paar dat gewoon zo lekker zit dat je hem eigenlijk elke dag aan wil. De dag dat dan de gaten in jouw favoriete Denham’s of KOI beginnen te vallen is dan vaak ook een dag van rouw. Iedereen weet ook dat het vinden van een nieuw paar, dat als gegoten zit, gewoon geen appeltje eitje is.

Denim_1.jpg

Dus wij bedachten een paar tips om jouw jeans een lang leven te geven, kan nooit kwaad toch?

Denim_2.png

De meeste van onze kleren komen niet met de meest uitgebreide was instructies, dus vaak betekent dat hetzelfde wasprogramma voor alles en hopen op het beste.

Denim_3

Voor de mannen die niet per se gek zijn op de wekelijkse was, hebben we goed nieuws! De meest fundamentele en ongecompliceerde tip, houd je Levis uit de wasmachine. Waarschijnlijk denk je nu “say what? Dat klinkt niet al te hygiënisch.” Maar dit is de beste en makkelijkste manier om je jeans een lang leven te bieden.

Denim_4.png

In het geval dat er toch wat vreemde geurtjes vrij beginnen te komen en je collega’s zich af beginnen te vragen wat ze toch ruiken, zijn er 2 mogelijkheden, stop je jeans in de vriezer voor een nachtje, of in oven op 120 graden voor ongeveer een uur. Dit zou er voor moeten zorgen dat de toch wat onprettige aroma’s afnemen, zonder je wasmachine te gebruiken.

Denim_5

Maar waarom zou je ze niet gewoon wassen? Door de wasmachine te vermijden zorg je ervoor dat de denims vezels minder snel afbreken, de kleur behouden blijft en de stof in betere staat blijft.

Als jij toch graag je denims zo nu en dan wast, of de oven/vriezer truc het toch niet helemaal heeft opgelost, was ze dan altijd binnenste buiten, op een zo’n koud mogelijke temperatuur en zo min mogelijk. Hoe vaker je ze in de was gooit, hoe sneller de kleur zal vervagen. Als je ze voor de eerste keer wast, voeg dan 2 lepels zout toe, dit helpt om de kleur te behouden.

Denim_6

Wanneer je op dit moment wat extra tijd hebt, was ze dan met de hand. Maak je geen zorgen, ouderwets schrobben zal niet nodig zijn. Leg ze in de wasbak gevuld met koud water, en kom na ongeveer een uurtje terug. Rol je jeans in een handdoek en ga er gerust even op staan, zo is het natste eraf en kan je ze makkelijk ophangen om te drogen.

Denim_7

Na het wassen, gooi je jeans dan niet in de droger. Binnen aan de lucht laten drogen is altijd het beste.

Denim_8.png

Wanneer deze tips toch net iets te laat komen voor jouw favoriete paar, vraag jouw personal shopper voor een goed paar jeans in je volgende box in je online profiel. Heb je nog geen online profiel, meld je dan hier aan.

Denim_9.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s