Boek review: Zero to One.

 

Danielles-Peter-Thiel-story

 

Van 0 naar 1 is het vermogen van een bedrijf om een nieuwe markt te creëren in plaats van iets toe te voegen aan een al bestaande markt (van 1 naar 2). Met name in de wereld van digitale communicatie moeten ondernemingen over dit vermogen beschikken om succesvol te kunnen zijn, maar in feite geldt dat ook voor traditionele bedrijfstakken. Peter Thiel, oprichter van onder meer PayPal, doceert over dit onderwerp aan Stanford, de universiteit van Silicon Valley.

Met ‘Zero to One’ schreef hij, dankzij de unieke combinatie van prakAAEAAQAAAAAAAAOhAAAAJGQ2NzRkNjQzLWU3YjYtNGZkMC1hNGU2LWQzNTY2OTRiZTEyYQtische tips, eigen ervaring en strategische inzichten, de bijbel van een nieuwe generatie ondernemers. Thiels inzichten over strategie, teambuilding, verkoop, het pitchen van ideeën en nog veel meer zijn breed toepasbaar. Een must-read voor elke (beginnende) ondernemer!

Thiel staat vooral bekend als de eerste investeerder in Facebook. In het boek voert Thiel ons door alle belangrijke elementen van het creëren van een succesvolle startup evenals vermelding van de verhalen van de meest bekende oprichters en mede-oprichters van de wereld, zoals Elon Musk (SpaceX en Tesla Motors), Reid Hoffman (Linkedin), Steve Chen (YouTube), Russel Simmons (Yelp), en natuurlijk Peter Thiel zelf (Palantir).

Heb je een passie en verlangen om je eigen bedrijf te starten, maar heb je geen idee waar te beginnen? Zero One is zeker een aanrader voor alle adviezen die u nodig heeft.

Vergeet je diploma’s en de jaren van het lezen van je schoolboeken. Volgens de startup expert zelf, gaat het allemaal over gemeenschappelijke kennis en leren door doen. Een deel van het boek gaat over Thiel’s theorieën hoe je een bedrijf met succes kunt leiden. Alfa en Omega, het vinden van de juiste partners en het goede voorbeeld geven. Ook leer je veel over de dynamiek en de interactie tussen hen om te helpen bij de opbouw van een bedrijf.

download

Er zijn ook enkele kwesties om te overwegen; Is het een uniek idee om aan te nemen? Is de timing goed en heb je de juiste mensen in je team? Dit bespreekt Thiel in een educatieve en gemakkelijke manier.

Dus heb je een idee wat je wilt uitwerken, maar weet je niet echt hoe je deze moet ontkiemen? Dit boek biedt inspiratie en een schop onder de kont. Waardevolle lectuur voor iedereen die de stap wilt nemen, of gewoon meer wilt weten over de startup wereld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s