The Essentials: No. 3 The white dress shirt

Dat naast een oxford shirt en een paar basic heren t-shirts, een wit overhemd een essentieel onderdeel is van je kleerkast is vast geen verrassing. Maar waarom het dragen van een wit hemd je ontzettend sexy maakt, is misschien wel iets nieuws! Het kiezen van een perfect wit hemd is enkel niet zo makkelijk als je denkt. Te goedkoop en je ziet er uit als een ober; te blowsy en je komt er vast niet mee weg. (Of je bent Johnny Depp.) Personal shopper Eline geeft je daarom 7 tactische tips voor een sexy look.

Matthias Schoenaerts, Michiel Huisman, Channing Tatum – je kent hun namen vast wel via je vriendin. Deze mannen hoeven (in tegenstelling tot jou) vaak heel weinig te zeggen om je ega te doen smelten. Voor hetzelfde effect hoef je totaal niet te investeren in een acteercursus. Ik vertel je graag hun geheim: allemaal dragen ze een wit shirt met swag. Een open wit overhemd suggereert immers een open en losse geest. A-MEN!

Daarom 7 tactische tips voor een sexy look:

1/ De sexy acteur is niet gemaakt voor een slim-fit wereld. Periodes van luiheid en veel te veel gratis eten vraagt om een meer-dan-royale cut. Bij voorkeur eentje met plooien op de rug voor extra ventilatie. Want: acteren is 90 procent transpiratie en tien procent inspiratie, maar een zweterige oksel zal nooit een vrouw waarderen.

ben_sherman_white_shirt

2/ Mouwen knoop je helemaal dicht of rol je nonchalant op – geen nood aan manchetknopen dus. Die verlies je toch.

roll_up_sleeves

3/ Acteurs zijn niet bekend om hun wasgoed-skills. Wat je nodig hebt is een hemd van katoen en dan nog het liefst eentje van extra long staple (ELS). Want: zit lekker en is makkelijk in onderhoud. En heb je er eentje van Eton of Profumo dan hoef je zelfs niet meer te strijken!

4/ Een opstaande kraag of button-down? Het is een makkelijke keuze. Kies voor de klassieke kraag!

5/ Indien je geen buikje hebt als trofee van het goede leven, dan kan je ervoor kiezen je hemd in je broek te steken. In alle andere gevallen – kies een contemporary fit!

 

the_cloakroom_homer

6/ Indien de temperaturen het wat toestaan: draag je jas of blazer nonchalant over je schouder of draag een hipster zonnebril.

swag_the_cloakroom

7/ En alstublieft geen Marcelleke eronder!

mooi_wit_hemd

Wil jij meer tips van Eline? Laat het haar weten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s