8 struggles die voor een Belg in Amsterdam, best wel real zijn

 

Drie maanden. Of vier. Zoveel maand woont Barbara (24) in Amsterdam. Maar deze jonge Antwerpse laat er geen gras over groeien! Ook al heeft ze nog duizend en een plekjes te ontdekken. Over een paar dingen zijn we het al eens: je weet pas dat je een Belgische expat bent in een Amsterdamse Start-up als….

1. Je ineens alleen voelt in een grote stad, zonder je beste vrienden. – Help

giphy

2. Je net leren typen hebt op een qwerty-toetsenbord en nadien een Zweeds toetsenbord krijgt. – Sorry we hebben geen azerty.

Amsterdam_expat

3. Je de enige bent die stopt voor een rood licht. En jouw reisweg beschrijft als levensgevaarlijk, chaotisch en ook wel een beetje idioot.

fietsen_Amsterdam

4. Je altijd een beetje een toerist blijft voelen. Alleen al omdat je niet durft te roepen naar andere weggebruikers. – Sorry. Meneer.

Belg_Amsterdam

5. Je ineens een enorme trots koestert voor Vlaamse woorden als GOESTING en microgolf.

giphy (2)

6. Je ook veel platter gaat praten tegen je vrienden. Of je moeder aanspreekt met je en jij. – Nee hoor, ik klink net hetzelfde! Serieus!

giphy

 

7. Je graag 1.000 tupperware potjes van de spaghetti van je moemoe wil invriezen.

spaghetti

8. Je ineens verslaafd bent aan bokes met pindakaas. – Allez, nog eentje!

Belgen_Amsterdam_Expat

Een beetje meer over “ons” Barbara:
Barbara kwam via de verloofde van haar zus bij The Cloakroom terecht. Enkele maanden later stelde ze zelf boxen samen voor de Belgische man vanuit Amsterdam. En dat doet ze met een onuitputtelijk enthousiasme! Ze behandelt iedere man al zou het David Beckham zijn, haar mannelijk stijlicoon. Met reeds 5 jaar ervaring in mode en retail in België was ze klaar voor een nieuwe uitdaging. En zo geschiedde. Haar passie voor mode wordt gecombineerd met creativiteit en een uiterste behulpzaamheid. Telkens als ze een lief berichtje ontvangt van een tevreden klant, fleurt ze helemaal op. En daar doet ze het voor! Jullie er stijlvol uit laten zien. Wil jij ook een box van Barbara, laat het haar weten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s