Amsterdam Fafafashion Week!

Het mode-event van Amsterdam waar zowel gevestigde als beginnende ontwerpers hun collecties op de runway presenteren. Amsterdam International Fashion Week #AIFW, werd voor de fashionscene van 8 tot 18 januari gehouden op het terrein van de Westergasfabriek waar het evenement zich twee keer per jaar plaats vind.

In Nederland werd vanaf 1947, tot eind jaren 1950, een halfjaarlijkse modeweek gehouden onder de naam Amsterdam Fashion Week, georganiseerd door de Nederlandse Damesconfectie Industrie. Na het instorten van de Nederlandse confectie-industrie is deze stopgezet. De eerste editie in de huidige vorm ontstond in 2004 waarbij er drie catwalkshows plaatsvonden.

De_21ste_Amsterdamse_Fashion_Week_Weeknummer_57-48_-_Open_Beelden_-_71534.ogv

Voorheen was het felbegeerde evenement alleen voor genodigden zoals modebloggers, bn’ers en fashionista’s werkzaam in de modebranche. Door subsidie tekort konden buitenstaanders dit jaar ook aansluiten door een ticket te kopen voor een willekeurige show.

Jef Montes creëerde kleding van stof die oplost als het in aanraking met water. De collectie heet Resolver, dat betekend ‘oplossing’ in het Spaans. De achterliggende gedachte is de snelheid van de hedendaagse mode.

De prêt-à-portercollectie II by Claes Iversen was geïnspireerd op de jaren ’60 film Rosemary’s Baby: het contrast tussen de donkere sfeer die Roman Polanski creëert in combinatie met het lieflijke meisjesachtige van Mia Farrow is de rode draad door de collectie.

Deze shows waren toch de hoogtepunten van de AIFW en een lust voor het oog. On to the next one!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s