The Essentials: No1 Oxford shirt

Elke mannelijke garderobe heeft een aantal essentiële kledingstukken nodig, waar je niet zonder kan. Maar waarom eigenlijk niet? Een van die kan-niet-zonder items is het Oxford overhemd. Natuurlijk bestaan er verschillende soorten overhemden voor allerlei gelegenheden, dus wat maakt het Oxford overhemd zo’n essential item?

Misschien handig om te beginnen met wat een Oxford overhemd eigenlijk is. Oxford is niet alleen een plaats in Engeland, maar in dit geval ook een gestructureerde stofweving wat erg vaak gebruikt wordt voor de wat nettere overhemden. Het heeft een dikker kwaliteit met minder stretch, vandaar dat de stof ook minder kreukt en het een stoerdere uiterlijk heeft.

collageoxford1 (1)

Hoewel je een Oxford overhemd zakelijk kan dragen onder een pak, is het zeker ook mogelijk om het te dragen in je vrije tijd. Kies dan voor de variant met een button-down detail en een subtiele borstzak, de juiste lengte, om net over je broek te dragen. De diversiteit van het overhemd is dus erg fijn en handig. Zo hoef je niet voor elke situatie een ander overhemd aan te schaffen. Het fijne van een Oxford is dat het nooit uit de mode is, al jarenlang wordt het gedragen door elk type man en het shirt heeft alle hypes overleefd.

collageoxford2 (1)

Kies bij dit overhemd voor meerdere dessins: Een goede ruit of een subtiele streep kan je hele look al transformeren, maar de basic mag niet missen. Informeer bij je personal shopper welke kleuren je het beste staan. Lichtblauw is erg populair en past overal bij, durf jij ook roze aan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s