De Istanbul tips van Jessica

Het nieuwe jaar is weer begonnen, dus wordt het tijd om weer leuke plannen te maken. Wat denk je van een citytrip naar Istanbul? Eén van personal shopper Jessica’s vriendinnen woont er, dus kan ze je alle ins & outs over deze stad vertellen!

“Istanbul bruist van energie en er is zoveel te doen”, vindt Jessica. Zo kun je bijvoorbeeld Bosphorus bezoeken, dit is een kanaal die het Aziatische gedeelte van het Westerse gedeelte scheidt en geeft een Mediteriaans gevoel. Je kunt een boottocht maken over de Bosphorus, maar je kunt er ook voor kiezen om naar één van de eilanden voor de kust te gaan. Büyükada is zo’n eiland. Je vindt hier geen auto’s, iedereen vervoert zich door middel van fiets of paard. “Heel cool om de stad vanaf het water te zien!”

Bosphorus Tour

Ook qua architectuur is Istanbul het bezoeken waard. Vooral vanaf één van de vele rooftopbars is het uitzicht adembenemend. Ga ook eens kijken bij Basilica Citern, dit is een indrukwekkend onderwater basin. Vlakbij deze must see, is Ayasofya. Dit is sinds 1453 een moskee, met jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers.

basilica-cistern

Qua hotspots zit je in deze stad ook goed. Zo heb je hier bijvoorbeeld het SoHo House. “Je kunt hier terecht voor een overnachting, hapjes en drankjes. Hiervoor moet je lid zijn, maar wanneer je vrienden maakt moet dat ook prima lukken 😉 “, aldus Jessica. Ook bij de buren kun je fijn dineren, namelijk Cecconi’s. Voor een lunch with a view, moet je bij Assk Kahve zijn. Dit restaurant heeft een tuin aan de Bosphorus. Ook het keten House Cafe heeft een vestiging zitten aan dit kanaal. Goed vertoeven hier!

Copyright_SohoHouseIstanbul_L1

In de zomer is Suma Beach the place to be! Op dit strand worden vaak feesten gegeven, en afgelopen zomer waren er ook menig bekende dj’s te vinden. “Ik help je graag aan een toffe zwembroek!”

Wil jij gestyled worden door Jessica? Meld je aan op onze website of stuur haar een berichtje op Facebook!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s