Eerste hulp bij rode wijnvlekken

Met alle feestjes die je deze maand op de planning hebt staan, gaat er ongetwijfeld een keer iets mis. Zo kan het zomaar gebeuren dat een mede-feestganger een glas rode wijn over je perfect witte Profuomo shirt gooit. Ouch… Geen nood, hier is een cursus Eerste Hulp bij Rode Wijnvlekken!

tumblr_nxfnpxECRT1tu74rvo1_500

Op het moment dat je de wijn over je kleding valt, kun je het beste direct een sprintje trekken naar de kraan. Koud water verwijdert namelijk (als je snel bent) een deel van de vlek. Antibacteriële zeep kun je het beste vermijden. Vlekverwijderaar daarentegen werkt vaak nog het beste.

Om de vlek eruit te halen kun je het beste een hand-/theedoek gebruiken. Vooral geen servetten gebruiken, hierdoor kunnen er namelijk pluisjes achterblijven waardoor de vlek nog meer gaat opvallen. Daarnaast geven servetten ook kleur af. Je wilt natuurlijk niet dat je overhemd ook nog eens blauw wordt!

Wanneer je een doek te pakken hebt gekregen, vooral niet wrijven! Dit kan de stof nog meer doen verkleuren en door de wrijving kan je overhemd sowieso al verpest worden. Je kunt dus beter zachtjes deppen.

collage dress shirt

Mocht de vlek er niet uit gaan, ook niet na het wassen, strooi er dan wat keukenzout overheen. Laat dit even intrekken en dep met lauw water op de vlek. Als dit ook niet werkt, dan adviseren we je maar een nieuwe te bestellen… 😉

Namens The Cloakroom wensen we je fijne feestdagen en veel gezelligheid toe! 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s