De beste kerstfilms

De kerstperiode is het beste moment om oude films uit de kast te trekken en de open haard aan te zetten. Speciaal voor jou hebben we daarom ter inspiratie een paar ‘gouwe ouwe’ op een rijtje gezet! 

Home Alone
We denken dat deze film geen verdere uitleg nodig heeft, maar voor degene die de afgelopen 25 jaar niet goed heeft opgelet volgt hier een korte introductie. Een kind wordt (per ongeluk) alleen thuis achtergelaten, terwijl de familie op kerstvakantie gaat. Wanneer Kevin doorkrijgt dat er op kerstavond ingebroken zal worden, zet hij het huis vol met legendarische vallen en pakt hij zo de boeven aan. Mocht je er geen genoeg van kunnen krijgen: er zijn nog 3 vervolgfilms.

Elf
Nadat baby Buddy in de zak van de kerstman is gekropen wanneer deze cadeaus uitdeelt in een weeshuis, wordt hij meegenomen naar de Noordpool. Hier groeit hij op tussen alle andere elven, tot hij uit de toon begint te vallen. Hij is veel groter dan de rest en niet goed in speelgoed maken, in tegenstelling tot de andere elfjes. Buddy gaat op zoek naar zijn echte familie in New York, met alle gevolgen van dien. Met Will Ferell en James Caan in de hoofdrol is dit een must see!

Die Hard
Op kerstavond is politie agent John op een kerstfeest met zijn vrouw Holly. Al snel wordt het feest verstoord door een groep Duitse terroristen onder leiding van Hans Gruber, die de gasten gijzelen. John bevindt zich op dat moment in een andere ruimte en wanneer hij door krijgt wat er aan de hand is, maakt hij een plan om de gijzelaars aan te pakken. Hij roept de politie op, maar deze nemen de zaak niet serieus. Wanneer Gruber erachter komt dat de vrouw van John ook op het feest is, barst een hevig strijd los. Kan jouw kerst wel wat spanning gebruiken, dan is dit de juiste film!

Love Actually
Heeft je vriendin de afstandsbediening in handen deze kerst, dan is de kans groot dat je deze film gaat kijken. Eerlijk is eerlijk: stiekem is hij best wel leuk. In Love Actually wordt het verhaal verteld van verschillende koppels. Ze hebben allemaal hun eigen problemen rond de decembermaand, maar tijdens kerst lijken alle puzzelstukjes in elkaar te vallen… aahhhhhhh

Bad Santa
Oplichter Willie speelt elk jaar voor kerstman met de lilliputter Marcus als zijn elf. Samen gaan ze langs alle shopping malls en warenhuizen om verschillende kinderen te treiteren. Tot ze op een dag Therman tegen komen: een vriendelijk, maar naïef jongetje. Hij gelooft dat Willie echt de kerstman is en ze raken uiteindelijk bevriend. Door Therman’s positiviteit beseft Willie dat er misschien nog hoop is voor zijn zwarte ziel.

Liever films kijken dan shoppen? Meld je aan bij The Cloakroom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s