Italiaanse allure in hartje Amsterdam

Afgelopen week zijn onze country managers Kim & Jessica wezen lunchen bij San George aan de Stadhouderskade. Dit Italiaans restaurant is nog geen jaar oud en dan ook de jongste telg van de George-family. Ze vonden deze ervaring té leuk om niet met jullie te delen! 

San George stond al een tijdje op onze planning en onze verwachting bleek niets minder waar. Bij binnenkomst werden we hartelijk verwelkomt door de manager en zijn staff. We kregen een tafel aangewezen bij het raam. Het restaurant heeft een Art Deco-achtige stijl met mooie high end details. Op deze locatie kun je heel rustig dineren met uitzicht op het altijd drukke Leidseplein. Naast ons zien we veel zakelijke lunches en verschillende tafels met toeristen. De George restaurants hebben vaak een leuke clientèle, dat is ook hier zeker terug te zien!

IMG_0317

Nadat de eerste prosecco binnen is, gaan we ons aan de menukaart wagen. Er staan veel verschillende soorten gerechten op, wat de keuze erg lastig maakt. Uiteindelijk besluiten we ons te laten verassen door de chef, veel leuker natuurlijk!

We beginnen met een antipasti met vis, een antipasti met vlees én een antipasti met kaas. Hierbij krijgen we een witte Gewürzstraminer. Een top combinatie! Hierna volgt een roze risotto. Jawel, je leest het goed: hij was echt roze. Doordat er bietjes in de risotto zaten, kleurde vrijwel het hele gerecht. Niet alleen heel lekker, maar ook leuk om te zien. Naast dit gerecht krijgen we ook een pasta met wild en een rode Merlot. Als klap op de vuurpijl volgt nog een tonijnsteak met gegrilde groentes. In de gerechten wordt veel gebruik gemaakt van traditonele Italiaanse ingrediënten, die worden gekocht bij lokale boeren.

collage san george

Inmiddels zitten we in plaats van het geplande uur, al 2 uur aan tafel. Eten bij San George staat dus garant voor écht een middag/avond uit. Door de internationale feeling hebben we absoluut niet het idee dat we ons ‘gewoon in Amsterdam’ bevinden.

Onze vriendelijke Italiaanse ober vraagt ons of we nog een toetje willen… Ach, we zijn nu toch al te laat 😉 We genieten nog van een heerlijke tiramisu voor we bomvol (in positieve zin) en lichtelijk beschonken terug naar kantoor keren. San George we’ll be back! 

san george

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s