De definitie van de dresscodes

De feestdagen komen er weer aan! Van grote gala’s tot nieuwjaarsborrels, de agenda staat volgepland. De uitnodigingen druppelen inmiddels binnen, inclusief dresscode… Omdat dit vaak lastiger blijkt dan verwacht, hebben we wat basiskennis voor je verzameld. Happy holidays!

White tie
Er zijn maar weinig mannen die ooit in deze outfit moeten komen opdraven. Dit is het hoogste level van formele kleding. In Nederland gebruiken we white tie vrijwel nooit.

De kleding bestaat uit een zogenaamd rokkostuum (de zwarte jas heeft langere achterpanden), een stijf wit overhemd, een wit vest gemaakt van pique (weeftechniek) en een witte vlinderstrik. Onder het kostuum wordt een eenvoudige schoen gedragen bijvoorbeeld van zwart lakleer.

collage white tie

Black tie
Dit is waarschijnlijk de chiqueste outfit waarin de meeste van ons ooit zullen verschijnen. Black tie komt vaak voor op evenementen zoals een gala en chique bruiloft.

Voor mannen betekent deze dresscode het dragen van een smoking. Dit is een tweedelig zwart of gekleurd kostuum, met glanzende revers. Daaronder wordt een wit overhemd gedragen. De smoking kan worden afgemaakt met een vlinderdas en pochet. Gebruik vooral James Bond als inspiratie! Hij laat heel goed zien hoe een smoking gedragen kan worden en is een groot fan van Eton overhemden.

collage black tie

Business
Deze outfit is geschikt voor onder andere werk, zakelijke evenementen en eventueel ook bruiloften.

De achterliggende gedachte van de business dresscode is dat je vooral geen aandacht wilt trekken. Kies daarom voor een donker pak, een licht overhemd met eventueel onopvallend patroon en een passende stropdas.

collage business

Bij The Cloakroom hebben we geen pakken in het assortiment, omdat dit vaak maatwerk is. Ga jij liever voor (smart) casual of wil je een mooi colbert, dan ben je bij ons op het juiste adres! Meld je aan op onze website of neem contact op met je personal shopper voor een nieuwe outfit.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s