5 tips voor wittere tanden

Bij een goede outfit hoort natuurlijk ook een verzorgd uiterlijk. We willen allemaal graag een mooi wit gebit, maar bleken is dan weer niet heel gezond. Daarom hebben we 5 andere tips voor wittere tanden, zodat je met een stralende lach de deur uit kunt!

dental2

Steenkool
Dat whitening tandpasta vaak maar weinig effect heeft, is uit onderzoek gebleken. Daarentegen is er tegenwoordig tandpasta met steenkool! Dit is een natuurlijke reiniging en bevat oxiderende middelen. Zo worden ziektekiemen en gifstoffen uit de mond verwijderd en daar hou je dus ook wittere tanden aan over.

Fruit 
Fructose kan problemen veroorzaken bij tanden, maar door te kiezen voor de juiste soorten fruit kunnen ze juist witter worden. Zo bevatten appels en aardbeien juist zuren die een natuurlijk reinigingsmiddel gaan. Bosbessen en bieten kun je het beste overslaan, omdat hier veel kleurpigment in zit. Datzelfde geldt helaas ook voor curry, koffie en rode wijn.

applestrawbs

Kokosolie
Niet alleen is kokos heel lekker, het is ook nog eens goed voor je gebit! Gebruik de kokosolie als mondspoeling door 1 eetlepel maximaal 15 minuten in je mond te houden. Het zuigt als het ware de bacteriën uit je tandvlees en beschermt je tanden tegen onder andere plak.

Melk
Des te witter het voedsel is dat je eet, des te witter je tanden zullen zijn. Melk is daar een goed voorbeeld van. Daarnaast versterkt melk je tandglazuur- en structuur, en is het ook goed voor je kaakbot.

Zout
Mondspoelingen blijken vaak niet zo goed te werken als dat ze zouden moeten. Zo kunnen ze niet alle bacteriën meenemen en kunnen ze je mond uitdrogen. Gebruik daarom water met zout. Zout is van nature antibacterieel en daardoor goed voor witte tanden en voor je tandvlees.

saltwater

Naast een mooi gebit ook behoefte aan een mooie outfit? Enter The Cloakroom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s