13 must do’s in Kaapstad

Kaapstad is één van de mooiste plaatsen van het Afrikaanse continent. Hoewel het een relatief kleine stad is, is er meer dan genoeg te beleven. Onze personal shopper Lisette is dol op deze stad en kan je dan ook precies vertellen wat je moet gaan doen wanneer je hier bent. 

Zien
Er is veel te doen in de hoofdstad van Zuid-Afrika. De bekendste activiteit is waarschijnlijk het beklimmen van De Tafelberg. Dit kan te voet maar ook met een lift. Eenmaal bovengekomen heb je een adembenemend uitzicht over de hele omgeving en het water. Bovenop is er een restaurantje waar je kunt lunchen en ook is er de mogelijkheid om te paragliden.

Wanneer je in Kaapstad bent, moet je natuurlijk ook naar Kaap de Goede Hoop. De weg ernaar toe is prachtig en er zijn een aantal plaatsen waar je walvissen kunt spotten. Boulders beach is ook zeker een aanrader wanneer je er altijd al van hebt gedroomd om tussen de pinguïns te zwemmen. Eenmaal aangekomen in het natuurpark Kaap de Goede Hoop is er wederom een prachtig uitzicht. Je kunt hier een wandeltocht maken naar het zuidelijkste puntje van Afrika (goede schoenen zijn een must) en twee zeestromen zien samenkomen.

Een bezoekje aan Robben Eiland is ook zeker de moeite waard. Dit kleine eiland voor de kust van Kaapstad, is vooral bekend geworden nadat Nelson Mandela hier gevangen heeft gezeten. Op het eiland wordt je rondgeleid door ex-gedetineerden en bezoek je onder andere de cel van Mandela.

Table_Mountain_Tafelberg_National_Park4

Slapen
Een absolute aanrader om te overnachten is Babylonstoren. Dit is een oude Nederlandse boerderij, omgetoverd tot een prachtig hotel. In de tuin wordt groente verbouwd, die je vervolgens in het restaurant kunt opeten. Dit restaurant is gebouwd in de vorm van een kas. Op het terrein lopen de boerderijdieren vrij rond. Ook kun je hier een picknickmand halen om vervolgens op het landgoed op te eten. Een unieke ervaring!

Ben je op zoek naar een relaxed hotel met alles er op en er aan? Ga dan naar het Lagoon Beach Hotel. De bedden liggen heerlijk en het zwembad heeft een prachtig uitzicht op het water en de stad. Wat wil een mens nog meer?

Babylonstoren

Shoppen
In Kaapstad bevindt zich een groot winkelcentrum bij de V&A waterfront. Hier vinden we vooral de bekende ketens zoals we ze bij ons kennen. Het is natuurlijk veel leuker om typisch Afrikaanse winkeltjes te bekijken. Dit kun je onder andere doen in The Old Biscuit Mill. Zoals de naam het al zegt, is dit een voormalige biscuit molen. Hier zitten verschillende lokale winkels met handwerk of designs van lokale ontwerpers. Ook heb je hier verschillende koffietentjes en lunchrooms. Op zaterdag is er The NeighbourGoods Market, op deze markt worden de spullen van lokale ondernemers verkocht en hangt altijd een hele leuke sfeer.

old-biscuit-mill-salt-river

Eten
In The Old Biscuit Mill is ook het restaurant The Test Kitchen gevestigd. Er is een maandenlange wachtrij, maar mocht je een reisje op de planning hebben dan moet je zeker even checken of je kunt reserveren. Het eten is er geweldig!

Op zoek naar een luxe restaurant zonder wachtrij? Dan kun je goed terecht in Camps Bay, deze buurt wordt ook wel “het St. Tropez van Zuid-Afrika” genoemd. Hier zitten diverse mooie restaurants zoals Zenzero en The Bungalow. Ook kun je hier goed terecht voor een afzakkertje na het diner.

Wil je een typisch Afrikaanse maaltijd ervaren? Ga dan naar Mama Africa. Hier kun je onder andere gazelle, krokodil, struisvogel en “Timon & Pumba” eten. In combinatie met Afrikaanse live muziek, zorgt dit restaurant voor een avondvullend programma.

Ben je meer van de beachclubs, ga dan naar Grand. Hier kun je op een hele mooie locatie betaalbaar en goed eten. Bij mooi weer kun je buiten met je voeten in het zand eten. Ook voor de cocktails ben je hier op het juiste adres!

the-grand-travel-in-happiness

Drinken
Ben je een echte wijnliefhebber? Dan kun je Kaapstad natuurlijk niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht in de Kaapse wijnlanden. Zo kun je bijvoorbeeld naar de Stellenbosch Vineyards, voor een rondleiding en heerlijke wijnproeverij. Ook kun je hier een hapje eten in het restaurant Bistro 13, van de bekende Zuid-Afrikaanse chefkok Nic van Wyk.

Voor uitgaan moet je op Longstreet zijn. Hier bevinden zich de meeste kroegen en discotheken. Op 5 minuten loopafstand is Thirty One. Zoals de naam al doet vermoeden, zit deze club op de 31e verdieping en heb je dus uitzicht over de gehele stad. Onder het genot van goede muziek mogen hier de voetjes van de vloer!

club_31_3

Wil je gestyled worden door Lisette? Bezoek haar profiel op onze website.

Lisette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s