Dit doet het eten van een Big Mac met je lichaam

Dat een Big Mac niet de beste voedselkeuze is, dat kon je waarschijnlijk zelf al wel bedenken. Maar wat gebeurt er nu echt met je lichaam in de eerste 60 minuten nadat je ‘m hebt opgegeten?

Het klinkt heel cru, maar het is waar: het eten van fastfood pleegt een aanslag op je ingewanden. Dit komt onder andere door de grote hoeveelheid suiker. Daarnaast zit er veel natrium in het eten, dit kan voor uitdroging zorgen. Het zorgt ervoor dat je hersens denken dat je nog steeds honger hebt (en je er dus nog één bestelt) en de burger doet er meer dan 3 (!) dagen over om verteerd te worden. De onderstaande tabel legt alles even haarfijn uit.

Big-mac-1024x768

Het is een ingewikkeld verhaal, maar het komt op het volgende neer:
– Na 10 minuten wordt je bloedsuikerspiegel verhoogt en krijgen je hersens heel veel ‘feel good’-stofjes binnen. Dit is het zelfde effect als bijvoorbeeld bij het gebruik van cocaïne.
– Na 20 minuten komen de suikers je lichaam verder binnen, waardoor het steeds meer wil. Het is een verslavend effect.
– Zoals hierboven al verteld werd, zorgt natrium voor uitdroging en een hongergevoel. Dit gebeurt na 30 minuten. Het natrium zorgt er ook voor dat je hart harder moet gaan werken, dit kan uiteindelijk zorgen voor ziektes en beroertes.
– Na 40 minuten begin je echt weer honger te krijgen. Dit komt omdat je de controle over je bloedsuikerspiegel kwijt bent geraakt.
– Normaal gesproken duurt het 24 tot 72 uur om eten te verteren, bij een Big Mac is dit zelfs nóg langer. Zo duurt het 51 dagen om transvetten te verteren, de burger bevat 1,5 gram transvet…

Wij skippen de MacDonalds voorlopig, jij ook?

Een gedachte over “Dit doet het eten van een Big Mac met je lichaam

  1. Pingback: 5 apps voor een beter lichaam | The Cloakroom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s