De perfecte stad voor de feestdagen

De decembermaand komt steeds dichterbij en dus is het weer tijd om kerstinkopen te doen. En waar kun je dat nu beter doen dan in Maastricht?

Onze personal shopper Saskia is geboren en getogen in deze Limburgse stad, dus zij weet alle ins & outs. “Het is een stad waar je alles kan doen: winkelen, lekker eten, wandelen… Vooral tijdens kerst is er genoeg te beleven in magisch Maastricht!” Zo kun je heerlijk struinen over de kerstmarkt op het Vrijthof, meegaan met een lichtroute die je op de meest bijzondere plekken brengt of feesten in de buurt Wyck. Vanaf 28 november staat de hele stad in het teken van kerst en is het de plek bij uitstek voor een romantisch weekendje weg met je lief.

magisch-maastricht-lieve-vrouwenplein-magis(p-event,11788)(c-0)

Ook buitenom de feestdagen is er genoeg te beleven in Maastricht. Er vestigen zich steeds meer mooie winkels en vooral de boetieks doen het erg goed. De bekende damesmodezaak Stijl Maastricht/Wyck heeft afgelopen augustus een herenvariant geopend, namelijk Stijl Men. Hier worden Scandinavische merken zoals Wood Wood en Minimum verkocht. Wij zijn fan! Twee deuren verderop zit de winkel Stijl Fine Living, van hetzelfde concept. Hier kun je de fijnste Scandinavische interieur accessoires kopen. Verder vind je net buiten het stadscentrum de winkel Hot Kitchen. Hier wordt kleding van goede kwaliteit voor een betaalbare prijs aangeboden. Voor een luxere garderobe ga je zeker slagen bij Mayfair.

Home812

Maastricht staat bekend als een Bourgondische stad, dus voor lekker eten kun je er ook heel goed terecht. Bijvoorbeeld bij Rumors, hier kun je heerlijke tapas eten. Volgens Saskia is de zwezerikkroket een echte aanrader. Ga je liever voor de Italiaanse keuken? Neem dan eens een kijkje bij Basilica. Café Sjiek staat bekend als topper van Maastricht. Het kan er aardig druk worden, maar het is de ervaring zeker waard! Wanneer je na het shoppen toe bent aan een borrel, ben je van harte welkom bij stadscafé Lure. Genoeg van alle drukte? Ga dan voor een heerlijke wandeling op de St. Pietersberg. Sluit de middag af met een kopje soep bij Chalet Bergrust en geniet van het prachtige uitzicht.

1378_1__mg_5278_basilica2014c_remy_maloir_photography_1200x600

Meer tips van Saskia ontvangen? Meld je aan op onze website of stuur haar een berichtje via Facebook!

saskia

2 gedachtes over “De perfecte stad voor de feestdagen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s