De stijllessen van James Bond schurken

Deze week gaat de nieuwe James bond film ‘Spectre‘ in premiére. Goede reden dus om nog even terug te blikken op wat old school films. We zouden The Cloakroom niet zijn als we ook niet even naar de outfits zouden kijken natuurlijk! Waar Bond zelf vaak verschijnt in een blauw pak, zijn de bad guys echte trendsetters gebleken. 

De mandarijn kraag
In de eerste film, Dr. No (1962), droeg de gelijknamige tegenspeler van 007 een zogeheten mandarijn kraag. Pas 6 jaar later, nadat The Beatles naar India vertrokken en terug kwamen met een ‘tuniek colbert’, werd dit pas echt een trend.

Dr. No 2

Een signature kleur
Op zoek gaan naar jouw ideale kleur kan lastig zijn, maar als je hem eenmaal gevonden hebt, heb je altijd iets om aan te trekken! In de film Goldfinger (1964) zien we de gelijknamige schurk in een mosterdkleurig golftenue. Niet iedereen staat goed met deze kleur, maar hij komt er goed mee weg!

Goldfinger-Golf-Cardigan-2-1024x618

Formele kleding
Het geheim voor formele kleding is zelfvertrouwen. In Thunderball (1965) heeft bad guy Emilio Largo dit goed begrepen. Met gemak draagt hij een double-breasted wit colbert overdag. Largo vindt het een koud kunstje en hier kunnen veel mannen een voorbeeld aan nemen!
ELargo1-1Safari shirts
De safari jas is afgelopen jaren vaak in de mode geweest, maar Francisco Scaramanga in The Man With The Golden Gun (1974) heeft het safari overhemd ook hip gemaakt. Dit is een overhemd met korte mouw, epauletten op de schouders en het liefst in een nude- of poedertint.

The-Golden-Gun-1

Wij zijn heel benieuwd wat er gedragen wordt in de nieuwe James Bond film, jij ook? 

Voor meer stijladvies kun je jezelf aanmelden op onze website of contact opnemen met je personal shopper.

Een gedachte over “De stijllessen van James Bond schurken

  1. Pingback: De definitie van de dresscodes | The Cloakroom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s