Zo maak je een goede eerste indruk

Uit onderzoek blijkt dat het maar 7 seconden duurt om een goede eerste indruk te maken. Ook schijnt het dat je 90% van de persoonlijkheid van iemand al kunt aflezen van zijn of haar schoenen. Dit betekent dus dat je er tiptop in orde uit moet zien voor je date, sollicitatiegesprek of avondje uit. Wat ga je aantrekken?

Date
Bij een date wil je er op je best uit zien, maar wel jezelf blijven. De kans is groot dat je hebt afgesproken om een drankje te doen, dus ga voor een casual outfit. Kies daarom bijvoorbeeld voor een trui, spijkerbroek en toffe sneakers. Er zit wel een verschil tussen zomaar een outfit uit de kast trekken en zorgvuldig nadenken over wat je aandoet. Kies daarom voor een gebreide trui die netjes aansluit, met eventueel een overhemd er onder. Het belangrijkste op schoenen-gebied is dat ze schoon moeten zijn. Zoals je hier boven al kunt lezen zijn schoenen ontzettend belangrijk. Wanneer je vieze schoenen aan hebt zal je date het idee krijgen dat je niet verzorgd bent en dat is voor vrouwen écht een grote afknapper…3b04ff8caad105c5bfc7f83cea843dad

Sollicitatie
Bij een sollicitatiegesprek is de eerste indruk het allerbelangrijkst. Waarschijnlijk komen er nog veel meer kandidaten langs die op dezelfde baan azen, dus is het noodzakelijk dat je jezelf onderscheidt. Je kledingkeus is natuurlijk sterk afhankelijk van het soort bedrijf waar je gaat solliciteren. Heb je een eerste gesprek bij de bank, dan is het een must dat je in pak komt. Kom je solliciteren bij een bedrijf zoals The Cloakroom? Dan is het de bedoeling dat je lekker als jezelf komt, want bij ons is het 5 dagen per week casual friday! Er kan dus veel verschil in zitten, doe daarom van tevoren research naar het soort bedrijf en de werkomgeving. Let er vooral op dat je er verzorgd uit ziet, ongeacht bij welk bedrijf je solliciteert. Dat houdt dus in: baard netjes in model, geen vlekken op je kleding, frisse geur en wederom geen vieze schoenen. Verder is een stevige handdruk van belang, dus zorg dat je die onder de knie hebt.

b605537eca9bcb92025c5e9f391d7033

Diner
Met diner bedoelen we in dit geval een formele happening. Dit kan een etentje zijn met een nieuwe (grote) klant, maar ook een gala bijvoorbeeld. In de meeste van deze gevallen zul je gaan voor een pak. Ga voor een mooie, getailleerde variant. Voor een speciaal event zoals een gala kun je uitpakken met bijvoorbeeld een fluwelen colbert. Hiermee steel je zeker de show! Ook is donkerblauw minstens zo mooi als zwart. Wil je het pak wat rustiger houden, dan kun je verder uitpakken met de details. Bijzondere schoenen, mooie manchetten en zelfs een vlinderstrik. Zorg daarnaast dat je haar netjes in model is, je geen baard hebt maar wel verzorgde handen (je gaat er veel schudden vanavond) en niet geheel onbelangrijk: een goede glimlach!

bb01ca2ab31111cf2631bc3601ceb79d

Kun jij wel wat kledingadvies gebruiken ? Neem contact op met je personal shopper of meld je aan op onze website!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s