To tuck or not to tuck in

De één doet niet anders, de ander vindt het afschuwelijk: het overhemd in de broek stoppen. Ook zijn er nog steeds genoeg mannen die de juiste techniek ervoor nog niet onder de knie hebben. Het lijkt eenvoudiger dan je denkt. Daarom dus de vraag: wanneer mag je nu wel of niet een iets in je broek stoppen en hoe doe je dit precies? 

collage tuck in

When to tuck in
Overhemden met een vlakke onderzijde aan de achterkant zijn in eerste instantie bedoelt om ‘untucked’ te worden gedragen. Daarentegen zijn varianten met een zogenaamde ‘staart’ (langere achterkant) wel bedoelt om in je broek te stoppen. Dit is natuurlijk geen must, maar hou er rekening mee dat het er soms een beetje raar uit kan zien. Met een jasje of onder een pak kan een overhemd over de broek er uitzien of je teveel bezig bent met je outfit. Door hem in je broek of pantalon te stoppen creëer je een zakelijkere look en maakt je outfit ‘sharp’.

Als je overhemd geen staart heeft, is er meer ruimte om te variëren. Ook zijn er andere bovenstukken die je wel of niet in je broek kunt stoppen. Natuurlijk moet je altijd doen wat je zelf denkt dat het beste staat, maar om je een beetje te helpen hebben we een paar richtlijnen voor je.
– Ondershirts: deze moeten vrijwel altijd in je broek, om te voorkomen dat ze zichtbaar zijn.
– Polo’s: hier kun je beide kanten op, het is maar net welke look je wilt bereiken. Wanneer je voor casual gaat, draag je ‘m over je broek. Wil je een geklede, nette look wil creëren? Stop hem er dan in.
– Coltruien: we hebben het hier niet over de grof gebreide wintertruien natuurlijk, maar over een dunne trui met een col. Wanneer je er een colbert of jasje over draagt kun je hem het beste in je broek stoppen. Draag je alleen dit item dan kun je hem het beste er overheen dragen.
– Shirts: het is lastig om hier een richtlijn in te geven, omdat iedereen zijn eigen voorkeur heeft. De één draagt hem het liefst in de broek met een riem, de andere draagt hem het liefst over de broek heen. Bij twijfel, untuck it!

collage tuck inn

How to tuck in
Wil je net en zakelijk overkomen door je overhemd in je broek te stoppen? Dan is het belangrijk dat je dit op de juiste manier doet, want er is weinig dat er onverzorgder uitziet dan een rommelig overhemd dat in de broek wordt gepropt. Je zult er verbaasd over zijn hoe vaak dit nog mis gaat. Daarom hebben we een stoomcursus voor je!

Het is allereerst belangrijk dat de het overhemd/shirt/trui glad is aan de voorkant. Daarnaast is een zogenaamde ‘muffin top’ not done! Voorkom dus dat je overhemd gaat bloezen over je broek heen. Daarnaast moet de knopenrij recht op de gulp staan zoals op het plaatje hieronder. Dit geeft een nette uitstraling en schetst het beeld dat je aandacht voor je kleding hebt. Niet geheel onbelangrijk is dat je een bovenstuk koopt met een goede fit, dit maakt het hele proces stukken eenvoudiger.

Screen Shot 2015-09-23 at 2.57.41 PM

De eenvoudigste manier ‘to tuck in’ is om het shirt gewoon recht in de broek te stoppen en glad te strijken. Dit is hoe de meeste mannen het doen, omdat je er niet veel bij na hoeft te denken. Het kan natuurlijk ook anders. De Militairy Tuck is een tweede manier om dit te doen. Maak aan beide zijkanten (bij de naad) een vouw en trek de stof glad, zodat overige stof in de plooi verdwijnt. Wanneer je de broek hier strak overheen trekt, zit je overhemd perfect. Voor een duidelijker beeld kun je de stappen hieronder bestuderen. Het vergt echter wel wat oefening om deze techniek onder de knie te krijgen..

Screen Shot 2015-09-23 at 3.06.44 PM

Als derde is er Underwear Tuck. En nee, dit betekent niet dat je het overhemd in je onderbroek moet stoppen. Hoewel dit een effectieve oplossing is, is de kans ook groot dat je onderbroek zichtbaar wordt boven je broek. Dat wil je écht niet. Deze manier gaat er over dat je de lagen van je kleding op de juiste manier aantrekt. Door dit te doen is de kans het grootst dat je shirt ook werkelijk op de juiste plek blijft zitten. De juiste volgorde is: je ondershirt, daarover je boxer, daarover je overhemd en tot slot je broek.

How-To-Keep-Your-Shirt-Tucked-In-AOM-400

Kan jouw kledingkast nog wel een opfrisser gebruiken of wil je voorzien worden van persoonlijk stijladvies? Bezoek onze website of neem contact op met je personal shopper!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s