De volledig elektrische Porsche komt eraan

Dit weekend maakte Porsche tijdens de IAA 2015 in Frankfurt (Internationale Autombil Ausstellung) bekend dat ze een volledige elektrische auto op de markt gaan brengen. De naam wordt: Mission E, oftewel missie elektrisch. De concept versie is er al, zoals je op onderstaande foto’s kunt zien. Porsche wil het model dit decennium nog in de verkoop hebben.

Deze wagen heeft 2 elektromotoren met samen een vermogen van meer dan 600pk. Dit zorgt ervoor dat deze Porsche van 0 tot 100 km/h gaat in 3,5 seconden. 0-200 km/h wordt bereikt in minder dan 12 seconden. De maximum snelheid ligt echter wel op 250 km/h.

De lengte van deze auto is 4,85m, 1,99m in de breedte en 1,30 in de hoogte. Het is een vierdeurs model en iets kleiner dan de reeds bestaande Panamera. Er zijn verschillende lichtgewicht materialen gebruikt, maar ondanks dat weegt de auto alsnog twee ton.

De wagen rijdt op 800 volt, waar de huidige elektrische auto’s met 400 volt werken. Hierdoor laadt hij veel sneller op. Binnen een kwartier kun je er al 400 kilometer mee gaan toeren, helemaal vol is dat 500 kilometer. Daarnaast ondersteunt deze Porsche het draadloze inductieladen.

Deze auto klinkt als een droom natuurlijk, maar de prijs zal niet mee vallen. Gelukkig hebben we nog een aantal jaren om te sparen!

979c0f1f-dfa6-422a-9df8-0bcc33afa039_teaser_720x406x1_5

porsche-mission-e-concept-revealed-video-live-photos_1

Porsche-Mission-E-electric-car-concept-03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s