Ben jij al verslaafd aan Narcos?

Alle Netflix abonnees kunnen hun hart weer ophalen. Deze week is namelijk de nieuwe serie Narcos gelanceerd. Op IMDB scoort de serie een 9.2 en de reviews zijn lovend. Wij zijn benieuwd!

Narcos (narcotics) gaat over het Medellín drugskartel uit Colombia, dat zeer succesvol was in de jaren ’70 en ’80. Op hun hoogtepunt beheerste ze een groot deel van de wereldhandel in Cocaïne. Het kartel is verantwoordelijk voor veel moorden, waaronder politici, presidentskandidaten en rechters. Ook hebben ze een aantal terroristische aanslagen gepleegd. De serie laat de opkomst en de neergang zien van het kartel, met de nadruk op hun strijd met de DEA (Drug Enforcement Agency).

De oprichter en leider Pablo Escobar, beter bekend als “The King of Cocaïne” speelt de hoofdrol in Narcos. Het kartel is vernoemd naar zijn geboortestad in Colombia, namelijk Medellín. De serie speelt zich grotendeels af vanuit zijn oogpunt. Pablo wordt gezien als de rijkste drugsbaron ter wereld ooit, met een uiteindelijk vermogen van €23 miljard(!). Daar kun je héél wat Cloakroom-boxen van bestellen.

In 1993 is het kartel uit elkaar gevallen, nadat Pablo Escobar is overleden. Hij en zijn bodyguard zijn neergeschoten tijdens een vuurgevecht met de Colombiaanse politie. Er is echter niet bekend wie dit schot heeft afgevuurd. Zijn familie gelooft liever dat hij zelf het schot heeft afgevuurd..

De eerste 10 afleveringen zijn vanaf deze week op Netflix te bekijken. Wij weten in ieder geval wat we morgen de hele dag gaan doen, als we een hangover hebben van vanavond.

Pablo Escobar, gespeeld door de Braziliaanse acteur Wagner Moura.

Een gedachte over “Ben jij al verslaafd aan Narcos?

  1. Pingback: 7 FILMS DIE JE MOET ZIEN DEZE WINTER | The Cloakroom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s