Favoriete hotspots van personal shopper Kim

Daalder

Op een hoekje in de Lindengracht zit dit pareltje van de Jordaan. Vanaf buiten ziet het eruit als een bruin cafe, maar binnen worden de lekkerste gerechten geserveerd. Je kiest niet van een menukaart, maar enkel hoeveel gangen je wilt hebben. En Menu du chef zal je zeker niet teleurstellen. De bijpassende wijnen plus de super attente service maakt een avond bij Daalder compleet. Must try in Amsterdam!

Lindengracht 90-HUIS, 1015 KK Amsterdam

daalder-amsterdam2

Disco Dolly

Mijn favoriete plek om te dansen. Disco Dolly is zeven dagen in de week open en ook nog eens tot in de late uurtjes. De sfeer is er erg gemoedelijk en er wordt voornamelijk disco, funk en house gedraaid. En zelf word ik ook blij van het interieur van Disco Dolly. De bovenbar is behangen met Perzische tapijten wat het geheel een intiem en coole sfeer geeft.

Handboogstraat, Amsterdam

1798599_756832140994743_1653179791_n

Lotti’s Bar & Grill Amsterdam: het restaurant van Hoxton hotels

Mijn nieuwe favoriete hotspot is in het ook zo prachtige nieuwe Hoxton hotel in Amsterdam. Met al twee succesvolle vestigingen in London, kon Amsterdam natuurlijk niet uitblijven. Je kunt er heerlijk brunchen (bloody mary’s!), dineren, borrelen met vrienden of gewoon een koffie-tje doen tijdens je shopping spree in de negen straatjes.

Herengracht 255, 1016 BJ Amsterdam

11693860_1066200556741735_7370913042321736190_n-690x427

The Duchess

Met veel plezier zet ik The Duchess ook in dit lijstje van hotspots. Dit jaar zal het internationaal bekende W hotel haar deuren openen in onze hoofdstad en sinds kort heeft het haar restaurant The Duchess al de deuren geopend in het voormalige Kas Bank. De keuken is vooral Frans- Italiaans geinspireerd. Mijn favorieten ingredienten zijn goed vertegenwoordigd op de kaart: truffel, artisjok, pasta en zeevruchten. Qua inrichting moet je groots denken,  hoge plafonds, goud, originele ornamenten en goud… Op chique!

Spuistraat 172, 1012 VT Amsterdam

theduchessamsterdam

Terpentijn

Dit fijne restaurant aan de Rokin heeft een Frans-Aziatische keuken. Twee van mijn favoriete keukens gecombineerd! Wanneer je hier een hapje gaat eten, moet je de dim sum, summer rolls en spring rolls proberen. Zo ontzettend lekker! Het restaurant heeft twee verdiepingen. Boven is er a la carte en beneden worden de lekkerste cocktails geserveerd.

Rokin 103, 1012 KM Amsterdam

Terpentijn-eten

Porem

Cocktail barretjes kennen we allemaal wel, maar dit is een bijzonder zaakje. In hartje centrum bevindt zich deze speak-easy bar. De kracht van Porem is dat hier gewoon heerlijke klassieke en elegante cocktails worden geserveerd. Geen moeilijke fratsen met bijna scheikundige precisie gedoe, maar recht toe recht aan. De cocktails worden op de kaart onderverdeeld onder deze categorieën: Johan Cruyff, Ivo Niehe en André Hazes. Klinkt al goed toch?!  Helemaal fijn is dat je er heerlijke sushi bij kunt bestellen. Een aanrader dus.

Porem, Geldersekade 19, Amsterdam

2Z9C1041small-940x627

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s