6 Accessoires Die Iedere Man Moet Hebben

Accessoires mannen

Hoewel je accessoires vroeger vast als een typisch vrouwending beschouwde, is het voor iedere man belangrijk om te weten hoe hij zijn outfit op de beste manier kan aanvullen of verrijken.

Of je nou veel bezig bent met je persoonlijke stijl of het shoppen liever aan je vriendin of vrouw overlaat; de juiste accessoires laten zien dat je oog hebt voor detail en net dat extra beetje aandacht aan je outfit hebt besteed.

Wat je persoonlijke stijl ook is, deze zes accessoires moet volgens ons iedere man op zijn minst in zijn kast hebben hangen.

1. Een riem die bij elke outfit past

Riem - accessoire man

We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen wanneer en waarom je een riem moet dragen; dikke kans dat er meer dan één in je kast rondslingert. Maar wat veel mannen vergeten is dat de riem meer is dan alleen puur functioneel; hij maakt zichtbaar onderdeel uit van je outfit en dus van je persoonlijke stijl.

Je kunt je kleding nog zo goed op elkaar af hebben gestemd, als je een half versleten riem in de verkeerde kleur erbij aandoet werkt meteen je hele get-up niet meer. Daarom is het belangrijk om te investeren in een riem die er niet alleen voor zorgt dat je niet in je ondergoed komt te staan, maar die er ook nog eens goed uit ziet

Riemen komen in allerlei soorten en maten. Het kan verleidelijk zijn om voor die ene gave kleur te kiezen die nu in is, of voor die hippe belt buckle die meteen in het oog springt. Hoewel een riem die niemand anders heeft natuurlijk een bepaalde allure heeft, is het vaak wel een gevalletje hit or miss; misschien slaat diezelfde riem bij een andere outfit compleet de plank mis.

Als je er zeker van wil zijn dat je riem bij alle outfits past, doe je er verstandig aan te kiezen voor een neutrale kleur.

Bruin is een goede optie, maar zwart is misschien wel de beste keuze. Kies voor een gladde riem of, als je graag een riem met een patroontje wilt, voor iets subtiels dat niet al te erg in het oog springt. Let ook op de gesp van de riem: zorg dat deze niet te flashy is of te erg glanst.

Hoewel je in veel winkels al een riem kunt kopen voor minder dan een tientje, is het veel slimmer om één keer wat meer geld uit te geven aan een riem die gemaakt is van leer van een goede kwaliteit, met een stevige gesp van sterk metaal. Je gebruikt je riem elke dag, en een goedkope riem verslijt je binnen no time.

Let bij het kopen van een riem goed op of de maat klopt: je hebt de goede maat te pakken als je de riem op het middelste gaatje draagt. Zo is er wat speling als je een keer een broek met een hogere of lagere waist draagt, of als aan het eind van deze zomer blijkt dat je toch iets te vaak hebt gebarbecued.

We’re not judging! 


2. Een pochet om je outfit te upgradenPochet - accessoire man

Een pochet is een absolute must have als je je pak naar een hoger niveau wil tillen. Hij zorgt ervoor dat je outfit een bepaalde elegantie krijgt, en het dragen van een pochet is de manier bij uitstek om je individuele stijlgevoel tot uiting te brengen bij de wat meer chique gelegenheden.

Het is een subtiele persoonlijke toevoeging: een goed gekozen pochet trekt de aandacht zonder al te schreeuwerig of in your face te worden. Zelfs het meest saaie pak wordt ineens een stuk interessanter als je er de juiste pochet bij kiest.

De pochet is een geschikt accessoire voor elke gelegenheid, maar je moet wel rekening houden met de situatie.

Moet je voor je werk bijvoorbeeld een pak aan, dan laat je met een mooie pochet zien dat je oog hebt voor detail. Kies op het werk voor een sober pochet met een niet al te schreeuwerige kleur of patroon.

Ook in je vrije tijd voegt een pochet net even iets extra’s toe aan je outfit, en buiten het kantoor kan je kiezen voor een look die net wat meer gedurfd is, door bijvoorbeeld een pochet met een felle kleur of opvallend patroontje toe te voegen aan je outfit.

En je hoeft niet eens per se een jasje aan om een pochet te kunnen dragen: pochets kunnen ook in denim jasjes of overhemden worden gedragen. Er zijn verschillende manieren om een pochet te vouwen, maar pochets die losjes in een borstzakje gefrommeld zijn mogen bij een casual look ook.

Tot slot nog een paar do’s en don’ts: zorg dat de pochet bij het kleurschema van je pak past; stem hem af op je hemd of, als je er een aanhebt, op de das, maar zorg ervoor dat je nooit een pochet draagt die precies dezelfde kleur of hetzelfde patroon heeft als je das – dat is echt not done. En alsjeblieft, hoe je je pochet ook draagt: gebruik hem nooit, maar dan ook echt nooit als zakdoek, al komt er een waterval uit je neus en is het het laatste stukje stof op aarde.

You’re better than that.3. Felle sokken als fashion statementFelle sokken - accessoires man

Goed, we hoeven je natuurlijk niet te overtuigen om sokken te dragen. Natuurlijk draag je sokken. Zwart, grijs, donkerblauw… je hebt alle kleuren die je nodig hebt.

Toch? Niet dus!

Sokken worden als onderdeel van een mooie outfit vaak ondergewaardeerd; net als de riem worden ze vaak beschouwd als puur functioneel, en dat terwijl je juist met je sokken een statement kan maken. Je moet je sokken niet zien als een kledingstuk, maar als een accessoire.

Met een bijzonder paar voeg je op een hele simpele manier wat kleur en persoonlijkheid toe aan je outfit.

Als je die saaie zwarte sokken beu bent, mag je dus best experimenteren met gedurfde kleuren en opvallende patronen. Let hierbij wel op de kleuren van de rest van je outfit; als je hebt gekozen voor neutrale kleuren, zoals bijvoorbeeld grijs of zwart, dan kun je helemaal losgaan wat je sokken betreft. Omdat de rest van je kleding neutraal is, zullen gekke sokken je outfit een speels karakter geven, zonder dat het geheel te fel en schreeuwerig wordt.

Als de rest van je kleding al een andere kleur bevat, wil dat niet zeggen dat je daarbij geen felle sokken kunt dragen. Je moet er alleen wel voor zorgen dat je vrienden geen zonnebril op hoeven te zetten om naar je te kunnen kijken. Kies niet voor vloekende kleuren, maar zorg dat de sokken het geheel juist complementeren.

4. Een stropdas voor iedere lookStropdas - accessoire man

De stropdas is hét mannenaccessoire bij uitstek, maar toch zien veel mannen de stropdas eerder als een verplichting bij de wat officiëlere gelegenheden dan als een uiting van hun persoonlijke gevoel voor stijl.

Het is natuurlijk logisch dat je maar al te blij bent dat je na een lange dag op kantoor eindelijk die stropdas af kunt doen, en dat je ook echt geen zin hebt om hem in je vrije tijd ook nog eens een keer aan te trekken. Maar de stropdas is juist heel geschikt voor de meer casual outfit.

Een goede stropdas laat zien dat je gevoel hebt voor stijl en voegt net wat meer flair toe aan je kleding. Het is een simpele manier om dat saaie overhemd net even wat interessanter te maken.

Zoals de meeste accessoires komt de stropdas in vele soorten en maten.

Kies in je vrije tijd voor een wat smaller model stropdas dan je normaal gesproken naar je werk zou dragen. Draag de knoop strak aan de hals voor een preppy look, of trek hem wat losser als je wilt kiezen voor een wat meer relaxte uitstraling.

Bij een overhemd met een vrolijke print kies je een neutrale stropdas, maar als je een sober overhemd draagt kun je experimenteren met een stropdas met een bijzondere kleur of een apart patroontje, net zoals met de gekke sokken.

Iedere man zou tenminste één donkere, effen stropdas in zijn kast moeten hebben hangen. Zo’n das past bij vrijwel elke outfit, dus heb je altijd tenminste één goede optie om je outfit aan te vullen.

Maar misschien wel het allerbelangrijkste als het om stropdassen gaat: zorg dat je op zijn minst de enkele Windsor onder de knie krijgt.

Real men tie their own tie!5. Een goede zonnebril 


Zonnebril - accessoire man

Aan de temperaturen valt goed te merken dat de zomer in volle gang is, en dat betekent dat je waarschijnlijk je huis niet zult verlaten zonder een zonnebril op te zetten.

Een goede zonnebril is nog zo’n item waar je beter wat meer geld voor kan neerleggen; naast een accessoire is het natuurlijk ook een belangrijke manier om je ogen te beschermen tegen UV-stralen, en van een goedkoop zonnebrilletje uit de eerste de beste winkel hoef je die bescherming niet te verwachten. Geef liever wat meer geld uit, zodat je een zonnebril hebt van een goede kwaliteit die langer meegaat.

Bij het uitzoeken van een mooie zonnebril is het belangrijk om op een paar dingen te letten.

Zo moet je ervoor zorgen dat je een montuur kiest die goed bij de vorm van je gezicht past. Heb je bijvoorbeeld een rond gezicht? Kies dan voor een rechthoekig of vierkant montuur.

Andersom geldt hetzelfde: heb je een wat hoekiger gezicht, ga dan voor een montuur met ronde vormen.

Als je een langwerpig gezicht hebt kan je het beste kiezen voor een grote zonnebril, en als je een ovaal gezicht hebt heb je geluk, want dan staat een Elvis-bril je nog goed. Dat betekent overigens niet dat je zo’n bril dan maar moet kopen – there’s no excuse for that!Een ander belangrijk punt is de kleur van de bril, en van de glazen. Kies voor een donkere kleur waarmee je makkelijk kunt combineren. Het kan verleidelijk zijn om voor zwart te kiezen, maar een zwarte bril staat lang niet iedereen goed; kijk dus ook eens naar de andere kleuren, ook al was je dat misschien helemaal niet van plan

Pas eens een montuur waar je van tevoren helemaal niet naar op zoek was – misschien staat het je beter dan je denkt. 

Als je veel geld uitgeeft is het verstandig om ervoor te zorgen dat je niet al te gevoelig bent voor trends. Als je wil dat je je bril een aantal jaar kunt blijven gebruiken, is het beter om te kiezen voor een classic model.

6. Een tijdloos horloge

Horloge - accessoire man

Ooit was het dragen van een horloge puur praktisch, maar dat is allang verleden tijd. Naast een handige manier om altijd de tijd bij de hand te hebben is het horloge uitgegroeid tot een uiting van de persoonlijke stijl van de man.

Het horloge mag misschien overbodig lijken nu we allemaal met een telefoon in onze zak rondlopen, maar dat wil niet zeggen dat je er geen zou moeten dragen! Het horloge is een accessoire geworden, en dat wil zeggen dat je er eindeloos mee kunt combineren.

Er zijn dan ook ontelbare verschillende soorten horloges waar je tegenwoordig uit kunt kiezen. Als je een horloge gaat kopen is het belangrijk om goed na te denken over wat voor soort horloge je wilt. Ga je voor digitaal of analoog, voor een lederen bandje of een metalen horloge? Heb je genoeg aan alleen een stopwatchfunctie, of ben je gadgetfanaat en wil je per se de Apple watch? Knock yourself out, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het werk is het verstandig om een simpel, klassiek model te dragen dat bij iedere outfit past. In je vrije tijd kun je juist meer combineren met kleuren of aparte uurwerken.

Let bij het kopen van een horloge goed op de grootte; als je van nature wat bredere polsen hebt kun je een groot, chunky model goed hebben, terwijl dit soort horloges bij mannen met een slankere pols juist minder goed staan.

Dit jaar is de minimal watch erg populair, en met goede reden: het minimalistische uiterlijk van het horloge springt in het oog zonder dat het al te patserig overkomt, het horloge is makkelijk te combineren met allerlei soorten outfits, en de simpele vormgeving zorgt ervoor dat dit horloge makkelijk met de tijd meegaat. En dat is dus wel fijn als je bereid bent wat meer geld neer te leggen voor een horloge; de zekerheid dat je hebt gekozen voor een timeless timepiece.

Welke accessoires heb jij standaard in je kast liggen?

Laat een reactie achter via onderstaand formulier:

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het uitkiezen van de juiste kleding?

Klik dan hier om je te laten kleden door één van onze personal shoppers!

Deel dit met je vrienden:

2 gedachtes over “6 Accessoires Die Iedere Man Moet Hebben

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s