Favoriete hotspots van personal shopper Merel

Voordat ik naar Amsterdam verhuisde heb ik een aantal jaar in Leiden gewoond. Misschien woon je wel dichtbij Leiden of heb je zin in een dagje uit naar deze gezellige stad? Hier wat tips om qua eten en drinken deze dag in ieder geval meer dan goed door te komen! 🙂

Roos
Aan de prachtige Botermarkt in het oude centrum van Leiden vind je Roos. Voor mij dé nummer 1 waar je gezellig en sfeervol heerlijke soepjes, broodjes en niet te vergeten de lekkerste taart kunt eten. Voor de deur ligt een ruime terrasboot waar je in de zon kunt genieten van het mooie uitzicht.
Botermarkt 12, 2311 EM Leiden
Roos

Borgman & Borgman
Hou je van koffie? Espressobar Borgman & Borgman vind je aan de Nieuwe Rijn. Dit kleine tentje biedt koffie aan in alle soorten, maten en hippe bereidingen. Stuiter je na je derde bakje naar huis? Bij Borgman & Borgman kun je de koffiebonen ook kopen.
Nieuwe Rijn 41, 2312 JG Leiden
Borgman

Het Prentenkabinet
Heb je iets te vieren of zin in een fancy avondje uit? In de supergezellige Pieterswijk in het centrum vind je het Prentenkabinet. Een restaurant in een eeuwenoud pand met een prachtige aankleding en een goede sfeer.
Kloksteeg 25, 2311 SK Leiden
Prentenkabinet

Traiteur Spiekeria
Ik mag wel zeggen dat dit een van de de meest heerlijke pizza’s en lasagne’s zijn die ik ooit heb gegeten. Het is alleen om af te halen maar het van der Werfpark is op een steenworp afstand. Neem je pizzaatje mee (ze hebben ook bestek – wel even terugbrengen!), haal een wijntje bij de supermarkt en geniet van een goede zomeravond!
Pieterskerk-Choorsteeg 21, 2311 TR Leiden
Spiekera

Roberto’s
Iets waaraan je kunt zien dat het echt zomer wordt, de lange rij bij Roberto’s ijs in de Koornburgsteeg. Dit ijszaakje zit midden in het centrum dus wandel daarna door de oude straatjes en geniet van het mooie weer. Dit is echt een aanrader!
Koornbrugsteeg 5, 2311 EK Leiden
Robertos

Wil jij gestyled worden door Merel? Klik hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s