Cavemen X ETON

De Cavemen is een filmisch, fotografisch en literaal concept gebaseerd op een fictieve groep mannen die, volgens de eigenaren, stijl hebben. De Cavemen is een samensmelting van mannelijkheid, stijl en creatief schrijven. Op deze manier onderscheid de Cavemen zich van bloggers, adverteerders, magazines en de online wereld.

ETON is opgericht in 1928 in Ganghester in Zweden. Het merk is opgezet vanuit een uniek oog voor hoge kwaliteit en uitstekende vakmanschap die later een revolutie werd in de volledige industrie van de shirts. De kwaliteit is altijd perfect en er zijn verschillende fits verkrijgbaar. Je vind ETON shirts en accessoires in exclusieve winkels over de hele wereld.

Wat is Cavemen?
Cavemen ging van een creatieve uitlaatklep naar een begrip. Het concept is begonnen als creatief project over een fictieve, poëtische en strak geklede groep mannen die een ruraal landschap bewandeld. Het is een fictieve wereld waar ik over schrijf, door middel van creatief schrijven werd deze fictieve wereld en de filosofie van deze groep mannen benadrukt. Vervolgens maakten we deze wereld tastbaar in fotografie en film. In samenwerking met kledingmerken die we cureren maken we editorials die we “Chapters” noemen. In de Chapters verfilmen we de levensloop van een enkele “Caveman” op chronologische volgorde. We maken hierbij gebruik van de mooie landschappen die Nederland te bieden heeft en combineren hier de kleding van gecureerde merken mee.

Omschrijf jouw stijl.
Simpel, nooit teveel. Comfort en tijdloosheid gaan voor, ik ben altijd op zoek naar de items waar in de mode altijd ruimte voor is. Vind me bijvoorbeeld in een kaki chino, wit T-shirt en biker-jacket. Ik ben niet het type dat overdreven lang voor de spiegel staat of een “passion for fashion” heeft. Met een sterke interesse in er goed uitzien is genoeg gezegd.

Wat is jou inspiratiebron?
Mijn inspiratiebron zijn de korte verhalen en quote’s die ik vroeger altijd las tijdens het spelen van strategische kaart en bordspellen met mijn vrienden. Die quote’s en verhalen gaven altijd een knipoog naar een fictieve wereld en ik was daar geobsedeerd mee als jonge tiener. Niet wetende dat ik 10 jaar later mijn eigen fictieve wereld zou maken.

Waar zie je Cavemen over 5 jaar?
Ik zie ons over 5 jaar advies geven aan de kledingindustrie op gebied van campagnes, sustainability en ethiek. Met mijn achtergrond in Earth sciences zal mijn blik altijd gericht zijn op mijn omgeving op grote of kleine schaal. Een transparante kledingindustrie is dan een mooi doel op onze blik op te richten. Wat het verhaal betreft zie ik ons over 5 jaar eens een langere film maken, waarin onze gelaagdheid en esthetiek goed in naar voren komt. De gebroeders Grammer, de andere twee jongens achter Cavemen, zijn allebei ook getalenteerd in hun eigen vaarwater en we geloven alle drie dat alles mogelijk is als we de koppen bij elkaar steken.

Vanwaar je grote interesse in de natuur?
Ik was het soort kind dat op zaterdag naar telekids keek (yep, 90s kid) en op zondag naar de avonturen van Jacques Cousteau op RTL 4. De documentaires die ik op die leeftijd zag gingen altijd over een groep leeuwen of buffels die het eigenlijk hartstikke goed deden maar werden bedreigd door de mens. Ik had als kind altijd fantasieën over de jungles, woestijnen en toendra’s hier op aarde maar het slechte nieuws in deze natuurdocumentaires heeft me op jonge leeftijd intrinsiek getriggerd hier iets aan te willen doen. Hierdoor heb ik mezelf vanaf de MAVO een weg omhoog gestudeerd naar een universitaire studie in Earthsciences en geef ik met Cavemen onafhankelijke talks over de aarde en hoe ze werkt voor CEO’s binnen de kleding industrie.

Wat vind je van het merk ETON?
Tijdloosheid in kleding is belangrijk, en dat komt veel terug bij ETON. Ik heb zelf een denim shirt van Eton deze past prima in mijn kleine kledingrek. Het zit voor mij prima en zoals ik als zei comfort en tijdloosheid zijn de leidraad.

Wil jij ook gestyled worden door Saskia? Klik hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s