Denim special

In verband met de denim days in Amsterdam deze week wil ik jullie informeren over het mooie stuk katoen. Door de nieuwe technieken is steeds meer mogelijk en zijn er steeds meer manieren om een bepaalde denim te maken. Welke stijl wil je creëren en welke combinaties zijn daarbij mogelijk?

Grey collored Denim
Koi maakt alleen gebruik van biologische materialen dus ook deze denim is gemaakt van 100% biologisch katoen. Het model is een slim fit. Wat wil zeggen dat vanaf de waist de broekspijpen nauw toelopen. De wassing is verkregen door het plaatselijk uitwassen van de zwarte denim waardoor de lichtgrijze fading ontstaat. Deze denim zorgt voor een casual stijl. Er zijn vele combinaties met deze denim mogelijk, waaronder het dragen van blauw denim. Denim op denim kan gevaarlijk zijn maar een grijze denim gecombineerd met een blauw denim shirt is altijd goed. Kings of indigo
DSC_0363_1_2

Green wash Denim
Deze denim heeft een regular fit wat wil zeggen dat de broekspijpen recht naar beneden lopen. Het uiterlijk van deze denim ziet eruit alsof het al 3 jaar gedragen is. Dit is echter een bewerking door slijtage effecten en een fade finish toe te voegen. Er lijkt geschiedenis aan de broek te zitten terwijl die eigenlijk ‘gloednieuw’ is. Een paar allstars en een T-shirt maken deze ‘gedragen’ stijl helemaal af. Denham
DSC_0358_1

Indigo Denim met witte stone wash
De ralston fit van Scotch & soda is een relaxed slim fit. Dit wil zeggen dat de broekspijpen langzaam tapered toelopen, maar niet zo veel als een slim fit. Denim heeft van nature een helderblauwe indigo kleur. Doormiddel van de denim te wassen met stenen ontstaat de witte wassing. Daarna wordt er een coating aan toegevoegd om dit effect te behouden. Een perfecte denim voor een zomerse avond. Combineer het met een losvallend T-shirt en espadrilles. Scotch & Soda
DSC_0355_1

Raw Denim
Ook deze denim is een ralston dus een relaxed slim fit. Deze denim is onbewerkt, vandaar de naam raw denim. De typische indigo kleur is duidelijk zichtbaar. Door het wassen van de denim wordt de kleur steeds lichter. Deze denim kan prima naar het werk gedragen worden met een overhemd en nette schoenen. Scotch & Soda 

DSC_0347_1

Dark pants
Dit modelj is bij de waist wat wijder en de broekspijpen lopen tapered toe. De broek lijkt op een jeans maar is dit officieel niet. De maakwijze is een combinatie van zwart en blauw draad, waardoor het lijkt alsof de broek een patroon heeft. Hij in het begin erg stijf en moet ingelopen worden om hem losser te maken. Ook deze broek kan casual smart naar het werk gedragen worden. Gsus
DSC_0372_1

Ben jij geïnteresseerd in een denim? Neem dan contact op met je personal shopper. Nog geen klant? Meld je dan nu aan via http://www.thecloakroom.nl/talisa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s