How to wear: Denim

Tijdens een stijl-sessie wordt geregeld aan mij gevraagd hoe het ook alweer zit met de verschillende fits van jeans. Gezien de lange historie van de jeans en de vele varianten begrijp ik dit wel. De afgelopen jaren zijn er ontelbare wassingen en modellen ontstaan. Het ene seizoen gaan we massaal voor een ‘slim fit’ jeans met een ‘distressed’ wassing, en het volgende seizoen is een ‘straight fit’ jeans een musthave en sla je volledig de plank mis met een ‘bootcut fit’ jeans. Wij bij The Cloakroom gaan altijd mee met de trends. Voor iedere man is een goede denim echter wel een essential in zijn garderobe. 
Voor nu wil ik het graag even terug naar de basis. Welke fits zijn er nou eigenlijk en welke past het beste bij jou. Hieronder een paar voorbeelden:

tapered denim

Tapered fit
Een redelijk nieuwe jeans-fit. Dit model jeans valt losser op de bovenbeen en loopt vanaf de knie smaller toe tot op de enkels. Ideaal voor de man met stevige bovenbenen, maar toch een skinny model wenst.

regular fit denim

Regular fit
Een regular fit jeans valt normaal op de bovenbeen en loopt vanaf de knie ook recht naar beneden toe. De regular fit is een veel voorkomende fit en favoriet bij menig man. De bekende jeans, de 501 van Levi’s, heeft zo’n regular fit.

slim fit denim

Slim fit
Let op: de slim-fit jeans maakt nog geen skinny jeans. De slim-fit jeans sluit zeker tegen de dijbenen, knieen en kuiten aan, maar rond de enkels blijft de jeans wat losser.

straight fit denim

Straight fit
De straight jeans is ook een echte traditionele jeans. Ooit ontworpen voor mijnwerkers, cowboys en boeren, wat het dus de ultieme jeans maakt om fysiek arbeid in te verrichten. De pijpen lopen zoals de naam doet vermoeden dus ook recht naar beneden.

Bootcut fit denim1

Bootcut Fit
Een traditionele jeans fit. Rond de heupen, billen en boven benen is de jeans strakker gesneden. Vanaf de knieën lopen de pijpen uit. Een geschikte jeans om boots onder te dragen.


Nu je weet welke verschillende jeans er zijn is het van belang om de juiste jeans fit uit te kiezen voor jouw lichaamstype. Kies de jeans die bij jouw lichaam past en niet bij het lichaam dat je graag zou willen hebben. Erg belangrijk!


Atletisch gebouwd:
– Tapered fit
Tip: Kies een jeans die goed op de waist aansluit en comfortabel en los valt op de heupen en benen.

Dunne benen:
– Regular fit
– Slim-fit
Tip: de truc ligt in de stof van de jeans. Wanneer je een dikke spijkerstof draagt, zal dit positief bijdragen aan je figuur.

Korte benen:
– Slim-fit
Tip: Jeans die een hogere waist hebben en slanke pijpen maken je benen optisch langer.

Extra kilo’s:
– Relaxed straight fit
Tip: kies een jeans die wat meer onder de buik valt met genoeg ruimte op de heupen en dijen.

Hebben wij jou geïnspireerd? Neem dan contact op met je personal shopper of ga naar www.thecloakroom.nl

Geschreven door personal shopper: Kim Kennedie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s