What to do in Antwerpen?

Onze Belgische personal shoppers Carmen en Valerie hebben voor jou de leukste hotspots in Antwerpen onder elkaar gezet.

caffenation-verhuist-van-hopland-naar-mechelsesteenweg_100_1000x0

Caffènation: Koffiegek, al sinds 2003, zoals vermeld op hun website. De Antwerpse barista’s vind je gegarandeerd in deze place-to-be-coffee-bar! Een vaste waarde in’t stad, maar vooral heerlijke koffie die je zowel gezellig boven in de zeteltjes kan drinken, als vooraan op het terras. Op sommige avonden wat meer muziekvolume, met ambiance verzekerd! Also good new for the other A town: Caffènation opende zijn deuren nu ook in Amsterdam! Gezellig bakkie koffie is nu ook daar uit te testen!

thecloakroom_native

Native: In een zijstraatje die de Kloosterstraat met de Nationalestraat verbind, vind je in de Muntstraat health food restaurant ‘Native’. Ben je een absolute fan van overheerlijke groenten, verse en eerlijke keuken, dan ben je bij ‘Native’ zeker aan het juiste adres. Zowel het interieur als het eten brengen je in de zevende hemel. Wanneer je dan toch ‘Native’ gepasseerd bent, kan je evengoed de Kloosterstraat even door slenteren. Deze straat staat in Antwerpen bekend voor zijn grote aanbod in antiek en design. Perfect voor als je op zoek bent naar een hippe lamp uit de jaren 60 of als je gewoon even door de jaren heen wil wandelen. Deze straat is perfect om bijvoorbeeld je weekendje Antwerpen mee af te sluiten aangezien het de enige straat is waarvan de deuren geopend zijn op zondag. Screen Shot 2015-01-16 at 00.42.46

First and for all een rasechte Antwerpse trots, Cafe de Visschmijn!
Een bruin cafeetje waar je misschien niet meteen zal binnenstappen op het eerste zicht maar hier moet je wel echt eens geweest zijn. Hier tappen ze de beste boerekes van ’t stad, vrij vertaald: hier serveren ze de lekkerste biertjes van Antwerpen. Yves de eigenaar won ooit de prijs voor beste professionele biertapper, uitgereikt door Stella Artois.
Op vrijdag is dit voor veel mensen een vaste stop na kantoor, dus als je er op vrijdagnamiddag passeert hangt er altijd een ongelooflijk gezellige sfeer. Jong en oud komt hier en dat geldt zeker ook voor de muziek.
Als je echt een leuke kroegentocht wil doen zou ik eens met de beroepsantwerpenaar spreken, ja die bestaat echt hoor zoek hem maar eens op je zal verbaasd zijn.
sips
Sips: Tom Cruise, Gene Hackman en vele andere sterren dronken al cocktails uit de hand van eigenaar Manuel Wouters, die ook op NJAM! een eigen cocktailprogramma had. De beste mocktails en cocktails van Antwerpen drink je gegarandeerd in deze kleine bar op het hippe Zuid, waar je old-fashioned ook nog een sigaar aan de bar kan verkrijgen.
10388094_781945728527628_1561408509219218437_n
Bij Chaplins aan het opkomende eilandje kunnen mannen zich helemaal onder handen laten nemen. Tijd voor de perfecte snor, de nieuwe haircut of het bijtrimmen van de baard? Bij deze authentieke barbershop en salon ben je zeker op de goede plek! Zeker niet vergeten reserveren op voorhand, want deze jongens knippen enkel op afspraak!
jane4

The Jane: Top van top restaurant, maar hier moet je maanden op voorhand reserveren. Hiervoor kom je dus echt speciaal naar Antwerpen en je pikt het niet gewoon mee tijdens je touristische trip.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s