De transformatie van lege metrostations in Parijs

In Parijs staan een groot aantal metrostations al jaren leeg. Ongebruikt staan deze weg te rotten ver onder de drukke straten van Parijs. Als het aan de architecten Manal Rachdi en Nicolas Laisnéiets ligt gaat daar op hele korte termijn iets grondig in veranderen. Het gaat in dit geval onder anderen om de stations Champ de Mars, Arsenal, Porte Molitor, Haxo, Croix Rouge, Porte des Lilas, Saint Martin en Martin Nadaudso. Manal en Nicolas willen deze stations ombouwen tot bijvoorbeeld een zwembad, club, art gallery of concertzaal. Onze zegen samen met die van ontelbare Parijzenaren hebben ze, mocht Nathalie Koziuscot-Morizet een prominent plekje in de Franse regering bemachtigen dan kunnen deze plannen wel eens heel snel werkelijkheid worden.

650x309xghoststations5.jpg.pagespeed.ic_.BSYxJ_j7TE650x309xghoststations4.jpg.pagespeed.ic_.1Sg9FMMZXd650x309xghoststations3.jpg.pagespeed.ic_.45lCPOeEJP650x309xghoststations2.jpg.pagespeed.ic_.d7PH8BczBH650x309xghoststation1.jpg.pagespeed.ic_.4lQUf3hSxj

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s