Bucketlist | Helicopter skiën op Mount Tolbachik

Kamchatka-Volcano-Ski-Russia-Travel-Adventure-3Het grootste avontuur wat velen in hun leven zullen beleven is het kijken naar Bear Grylls die worstelt met beren. Maar het wordt tijd serieus te overwegen het volgende echt gaan doen: Skiën naar de “pacific rim of fire”.

Mount Tolbachik is de perfecte bestemming voor ski liefhebbers en ligt in Rusland. Tolbachik is onderdeel van een vulkanisch gebied dat zich uitstrekt over het oostelijke schiereiland Kamtchatka, sommige van jullie zullen dit herkennen als provincie in het bordspel Risk, maar in real life is het één van de laatste ongerepte stukken wildernis op aarde. Stel je voor, je wordt met een helikopter gedropt op 1 van die vulkanen en jaagt vervolgens met hoge snelheden naar beneden.

Kamchatka-Volcano-Ski-Russia-Travel-Adventure-9
Kamchatka-Volcano-Ski-Russia-Travel-Adventure-6
Kamchatka-Volcano-Ski-Russia-Travel-Adventure-4

In en rondom Kamchatka is het lastig om vervoer te vinden, daarnaast heb je overal toestemming voor nodig. Het grootste deel van het gebied rondom Kamchatka is namelijk een gesloten en beveiligde omgeving. Een deel hiervan om militaire redenen en andere vanwege ecologische. Je kunt daarom je tripje naar Mount Tolbachik het beste boeken via een organisatie als Winter Safari Tour. Deze tour omvat helikoptervluchten, sneeuwscootersafari’s, ski tochten en een sneeuwscooter reis naar Avacha Volcano.

Kamchatka-Volcano-Ski-Russia-Travel-Adventure-7
Kamchatka-Volcano-Ski-Russia-Travel-Adventure-5

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s