Stijl | Hoe draag je een blazer

Het dragen van een blazer kan op veel manieren. Vaak denken mannen nog steeds dat dit deel van hun outfit bij een pak hoort, maar niets is minder waar. Een blazer is bij uitstek geschikt om jouw outfit een hele andere look te geven. Van casual naar een stuk formeler, op een denim, een chino en zelfs op een korte broek hebben jullie onlangs op onze Facebook (link) kunnen zien. Daarnaast vinden wij vrouwen een man in pak of blazer gewoon veel aantrekkelijker.

Wanneer je een pak draagt is het bijna onvermijdelijk dat je hierbij ook een blazer draagt. Denk erom dat dit wel een maatpak is mannen, liever geen lobberzak van de C&A, no offense Mr. Brenninkmeijer J. Toch hoeft ook hierbij niet altijd alles grijs, blauw of zwart te zijn. Je kunt een blazer prima combineren met een andere kleur pantalon of chino, graag zelfs. Bij voorkeur draag je onder een chino loafers zonder sokken. Daarnaast zijn wij fan van een pochet in je blazer, ook wel de good old zakdoek genoemd. Dit geeft jouw look direct een hele andere uitstraling, very James Bond!

Zelf ben ik vrij groot fan van blazers van Tiger of Sweden en Selected. Tiger of Sweden is heel Scandinavisch strak gesneden en de blazers van selected zijn meer casual.

Hieronder heb ik een aantal voorbeelden voor jullie van blazers gecombineerd in een casual, semi-casual en formele look.

Blazer 1

Ik ben echt fan van deze look. Een oud denim met daarop een netter jasje en een paar loafers of  sneakers. Dit maakt je hele look heel mannelijk en stoer. En denk erom guys, geen sokken in de loafers, please!

Blazer 2

Een heel pak kun je ook casual dragen, zoals Tiny Tempah hier doet. Een simpel wit T-shirt en witte sneakers eronder en hij ziet er uit om op te eten.

Blazer 3

blazer 4

Dit zijn vier schoolvoorbeelden van hoe je een blazer combineert op een andere kleur pantalon. Hiermee creëer je een hele dandy uitstraling, heel sophisticated maar ook een wat vriendelijkere look en minder stijf dan met een geheel pak.

Men-street-style pitti-uomo-84-street-style-report-part-2-14

Wij vrouwen worden hier echt warm van guys. Shirtjes met print, broeken met uitlopende pijpen en kleuren combinaties die vloeken, it just doesn’t do it voor ons! Een hele wijze les en let op, deze gaat je leven redden: “…a well tailored suit is to woman what lingerie is to a men…”.


//

//

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s